Danske socialdemokrater besætter de tre første pladser på en ny liste, der kortlægger, hvor mange gange Europaparlamentets medlemmer har rettet deres afgivne stemmer, skriver Altinget torsdag.
Opgørelsen er lavet af det såkaldte Europarl Hackaton, der har samlet korrigerede stemmer blandt EU's folkevalgte siden 2007.
Britta Thomsen (S) ligger som nummer et på listen.
Hun har ændret sin stemme 691 gange gennem hele perioden. Thomsen er skarpt fulgt af partifællen Dan Jørgensen, der trak sig fra sin plads i parlamentet i december for at blive fødevareminister.
Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) ligger på en tredjeplads, selv om han kun er repræsenteret i tallene fra målingens starttidspunkt i 2007, til han forlod parlamentet i 2009.
Dan Jørgensen og Nyrup har henholdsvis 493 og 363 korrektioner.
Blandt de 766 nuværende parlamentarikere og dem, der er kommet og gået i perioden siden 2007, er det til sammenligning kun 25, som har valgt at ændre flere end 100 stemmer.
Topscoreren Britta Thomsen mener, at det simpelthen handler om, at hun er grundig.
- Jeg tror, vi er mere grundige og går mere op i det. Jeg har fire medarbejdere til at sidde og efterse mine afstemninger, siger Britta Thomsen til Altinget.
Hun påpeger, at den brite og den spanier, hun sidder ved siden af i salen, også laver fejl.
- Men de har aldrig lavet stemmerettelser, siger hun.
Afstemningens endelige resultat ændres ikke ved, at man efterfølgende retter sin stemme fra for eksempel for til imod, hvis man er kommet til at trykke forkert.
Gruppemanden for de fem danske socialdemokrater, Christel Schaldemose, siger til Altinget, at der med mange tusinde afstemninger opstår fejl, som de retter, fordi de gerne vil give et retvisende billede af, hvad de mener.
- På den måde er vi ansvarlige over for vælgerne, siger Schaldemose, der med 301 forkerte klik er nummer fem på listen.
Det er hendes påstand, at socialdemokraternes tal i virkeligheden ikke skiller sig ud fra de andre parlamentarikeres.
- Men når folk ikke retter systematisk, er det ikke så synligt, siger hun og understreger, at det er alment accepteret, at afstemningerne går meget hurtigt og kan være svære at følge med i.