Det fynske firma Institut for Serviceudvikling, ISU, har specialiseret sig i at finde arbejde til ledige.
I september tilbød firmaet at spare Odense Kommune for 50 millioner kroner ved at bringe kommunens kontanthjælpsmodtagere i arbejde.
- Jeg kan ikke se, at der skulle være nogen forhindringer i, at vi kan gå i gang med et forsøg med 200 kontanthjælpsmnodtagere. Det vil undre mig meget, hvis nogen vil prøve at spænde ben for det, sagde rådmand Steen Møller (K) til TV 2/Fyn dengang.
EU-reglerne siger, at vi skal lægge aftalen ud, så alle kan komme til at byde på den.
Men det var der.
For Odense Kommune må ifølge EU´s regler ikke indgå så stor en aftale med en privat virksomhed, uden at den har været i udbud.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Steen Møller i dag, men til TV 2/Fyn siger næstformand i Beskæftigelses- og Socialudvalget i Odense Kommune, Claus Houden, idag:
- EU-reglerne siger, at vi skal lægge aftalen ud, så alle kan komme til at byde på den.
Muligt: Besparelse på 80 millioner
Det betyder, at vi når et godt stykke ind i 2017, før ISU - eller måske et andet firma - kan komme i gang med at nedbringe ledigheden i Odense, der fortsat bokser med landets tredjehøjeste ledighed.
En udbudsrunde får dog ikke ISU til at frygte, at et andet firma render med aftalen.
- Der er ikke ret mange på det danske marked, der vil gå ind og arbejde på den måde, som vi gør eller kan, siger Dorte Varde, ISU's administrerende direktør.
Odense Kommune bokser stadig med landets tredjehøjeste ledighed. Derfor ærgrer forsinkelsen Claus Hoden. Men udbudsrunden er nu op til forvaltningen at håndtere.
- Derfor er det nu op til os at sørge for, at der er det nødvendige politiske pres på, at det går så stærkt, som det overhovedet kan, siger Claus Houden.