Smertegrænsen er nået! Sådan lyder nødråbet onsdag fra Center for Seksuelt Misbrugte Syd.
I dag ligger ventetiderne på at få hjælp på 26 måneder. Og de lange ventelister smitter derfor af på den frivillige del af centeret.
Ventelisterne på Center for Seksuelt Misbrugte er de seneste 3 år blevet fordoblet, men bevillingerne har ikke fulgt med udviklingen, mener formanden for frivilligsektionen.
- Vi har ikke i de tre år, vi har eksisteret, fået udvidet vores bevillinger. De har overhovedet ikke fulgt med den store vækst i antal henvendelser, som vi har haft, siger Lise Christiansen, formand ved Center for Seksuelt Misbrugte Syd, Frivilligsektionen.
I Frivilligsektionen frygter man nu, at nogle ofre kommer til at gå forgæves, og det kan være yderst skadeligt, fordi man har man mennesker at gøre, som kan have brugt mange år på at fortælle om deres krænkelse, lyder det fra centerets frivillige sektion:
- Det kan tage dem rigtig mange år, inden de tør sige, at de er blevet krænket. Når først de har formuleret det, så er det rigtig vigtigt, at de ikke står alene med det og bliver taget alvorligt, siger Ann Vilain, der er frivillig ved Center for Seksuelt Misbrugte Syd.
For nogle måneder siden fik Danmarks tre centre for seksuelt misbrugte satspuljemidler for 47 millioner kroner fordelt frem til 2019, men det er ikke nok, mener centeret.
- Vi er glade for, at vi har fået lov at fortsætte med samme bevilling, men presset er bare blevet større, og det gør jo, at vi har brug for yderligere midler, hvis vi øjeblikkeligt skal tage vare på dem, når de kommer ind.
Der ligger tre centre for seksuelt misbrugte i Danmark. De er placeret i Odense, Århus og København.