Konservative synes, borgmesteren soler sig:
- Vi har ikke fået nogen tilbud
Artiklen er mere end 30 dage gammel
På dagen, hvor kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune underskriver konstitueringsaftalen, får borgmesteren skarp kritik af Konservative.
- Vi har ikke fået nogen tilbud. Vi er ikke glade.
Det siger Konservatives Søren Clemmensen forud for tirsdagens konstituerende kommunalbestyrelsesmøde i Faaborg-Midtfyn Kommune.
Udtalelsen er adresseret borgmester Hans Stavnsager (S), og utilfredsheden har udmøntet sig i, at Konservative har trukket deres tre mandater fra den konstitueringsaftale, som Hans Stavnsager præsenterede i timen før midnat på aftenen for kommunalvalget.
Politi imponeret over kvinde: Hoppede i iskoldt vand for at redde mand
En kvinde hoppede lørdag eftermiddag ved 17-tiden i vandet ved Middelfart Marina, da hun opdagede en kabinescooter, der var mere eller mindre dækket af vand.
I den lukkede scooter sad en 59-årig mand fastklemt i det iskolde vand. En luftlomme i kabinen betød, at manden kunne trække vejret, men han havde ikke mulighed for selv at komme op af vandet.
Det lykkedes heller ikke kvinden, der var ude at gå tur med sin hund i vintermørket, at redde manden ud af kabinescooteren, men hun blev hos ham i vandet, indtil både politi og redning kom frem til stedet.
Kørt underafkølet på OUH
- Vores betjente er ret imponeret over hendes gerning. Han kunne lige så godt ikke være blevet opdaget, fortæller vagtchef Henrik Strauss til TV 2 Fyn.
Det er uvist, hvor længe manden havde ligget i det kolde vand, eller hvordan han var endt der.
Da brandvæsnet fik reddet manden op, var han underafkølet, men ellers ved godt mod. Han er kørt på sygehuset til kontrol.
- Vi er ikke utilfredse med selve aftalen. Vi er utilfredse med den udlægning, borgmesteren har af det, hvor han jo, synes jeg, nærmest fremturer med at sige, at alle er tilfredse, alle er glade for de tilbud, de har fået, siger Søren Clemmensen.
Er det tilfredsstillende at stå uden for konstitueringsaftalen?
- Både både ja og nej. Vi var nået dertil, at vi ikke længere ville acceptere borgmesterens udlægning. Det er egentlig ikke selve aftalen. Det er ikke de pladser, vi har fået, vi er utilfredse med. Det er, at det skal gøres, som om alle er meget tilfredse, siger Søren Clemmensen.
Han uddyber utilfredsheden med, at Konservative ved valget den 16. november gik fra ét medlem af kommunalbestyrelsen til tre, så Søren Clemmensen efter nytår får sine partikolleger Vibeke Schaffalitzky de Muckadell og Thomas Ingemansen med ved bordet i byrådssalen.
Det er en fremgang, der matcher Konservatives succes på landsplan ved kommunalvalget. Til gengæld har Søren Clemmensen og partiet ikke forvandlet fremgangen til reel indflydelse i form af formandsposter.
I stedet må de se, at Dansk Folkeparti og SF med hver to mandater i den kommende kommunalbestyrelse hver har fået en formandspost, påpeger Søren Clemmensen.
- Det er politik. Det er lovligt, det er fuldt lovligt, men så skal man bare ikke gå og sige, at vi Konservative er meget tilfredse med det, der er sket.
- Vi accepterer det. Sådan er det, men vi er bestemt ikke tilfredse.
Hvorfor skrev I så under på konstitueringsaftalen? Hvorfor sagde I ikke fra allerede der?
- Det gjorde vi ikke, fordi da vi skrev under, var der jo ikke nogen udtalelse fra borgmesteren. Det kom senere.
Det ændrer vel ikke med antallet af formandsposter?
- Det er også det, jeg siger; det er udlægningen af det, der er sket, vi ikke bryder sig om, slår Søren Clemmensen fast.
Går utilfredsheden primært på, at borgmesteren soler sig i, at der er lavet en god, bred konstituering, som alle er tilfredse?
- Fuldstændig. Det er det, det drejer sig om.
Stavnsager undrer sig
Kritikken preller af på Hans Stavnsager. Han undrer sig over, at kritikken først kommer tre uger efter konstitueringen, og siger forud for dagens møde i kommunalbestyrelsen:
- Jeg synes jo, det er en højtidelig dag, når den nye kommunalbestyrelse træder sammen og konstituerer sig.
- I stedet for, at det handler om det, så kommer det hele til at handle om, at Konservative ikke lever op til den aftale, de har skrevet under på, siger Hans Stavnsager.
Kommer der et tilbud om en formandspost eller en anden fordeling?
- Konservative har siddet med til alle de forhandlingsmøder, vi har haft de seneste tre uger. De har ikke ytret ønske om, at der skulle være en anden fordeling. Der er lavet en fordeling, og den har de skrevet under på.
- Der er 22 medlemmer af kommunalbestyrelsen, som har bekræftet over for mig, at de står ved den aftale, der er lavet. Så går jeg jo ikke ud og begynder at starte forfra, siger Hans Stavnsager og tilføjer:
- Der er underskrevet en aftale, og det er først i går, jeg får at vide, at Konservative vælger at trække sig fra det. Det kan vi ikke gøre så meget ved.
- Det er ærgerligt. Men må de 22 andre jo stå ved den aftale, der er lavet. Det er jeg ret sikker på, at de gør.
Ifølge Søren Clemmensen bliver der ikke smidt bomber ved aftenens konstituerende møde.
- Vi holder mødet i aften, og der er ikke kommet nogen ny dagsorden fra borgmesteren. Og det kommer der næppe med så kort varsel, så vi udtrykke vores utilfredshed med de kommentarer, der er kommet efter, at vi har underskrevet.
- Og så ellers stemme for dagsordenen.
Mangler p-pladser til pendlere: Flere kører til Nyborg i stedet for
På parkeringspladsen i Dannebrogsgade ved Odense Banegård Center har Christian Skipper fundet en plads til sin bil, men der var ikke mange at vælge imellem.
- Klokken er ikke engang 8.00, og der er fyldt til sidste plads, og der er jo stadigvæk mange, der skal nå at aflevere børn, inden de skal afsted på arbejde, siger han.
Ligesom rigtig mange andre danskere pendler Christian Skipper mellem sit arbejde i København og sit hjem på Fyn, og da han bor i Tommerup, betyder det, at han kører i bil til banegården i Odense for så at tage toget videre.
Kører til Nyborg i stedet
Han har pendlet i mange år, men den seneste tid har han oplevet, at der mangler parkeringspladser til pendlerne.
Ifølge Christian Skipper er problemet med parkeringspladserne blevet så stort, at flere pendlere nu vælger at køre til Nyborg i stedet for Odense.
- Det er jo hverken godt for fremkommeligheden på motorvejen, det er heller ikke godt for miljøet, og det er heller ikke godt for DSB's indtægt, lyder det fra pendleren.
Han forudser da også, at det i fremtiden bliver endnu sværere at finde parkeringspladser, da Odense Kommune vil nedlægge kantstensparkeringerne i Wichmannsgade.
Derfor har Christian Skipper oprettet en pendlerklub, som han håber kan være et talerør mellem de fynske og odenseanske pendlere og de relevante aktører.
- Der er mange solstrålehistorier, som er værd at dele med DSB og Arriva, men der er også nogle ting, hvor skoen trykker en lille smule, siger Christian Skipper.
- Når de mest loyale og trofaste kunder siger: "Her kan vi gøre det bedre", så tror jeg også, de fleste lytter.
Biografpladser til pendlere
Hvis man ikke kan finde en plads på parkeringspladsen i Dannebrogsgade, der er forbeholdt togrejsende, så er en mulighed at parkere i Odense Banegård Centers parkeringshus. Her koster det dog 16 kroner i timen, og er man væk en hel dag, så løber det op i næsten 200 kroner.
- Det vil i hvert fald gøre ondt i min egen pengepung, hvis jeg skulle betale det for at komme på arbejde hver dag, siger Christian Skipper.
Han er godt klar over, at han selv har valgt at være pendler, men han håber alligevel, at han med den nystiftede klub for pendlere kan være med til at finde en løsning på parkeringsproblemet. Målet er i hvert fald klart.
- Hvis vi kan få nogle flere pendlerpladser med de vilkår, vi har i dag, og måske endda også tættere på stationen, lyder det fra Christian Skipper.
Christian Skipper foreslår selv, at det skal være muligt for pendlere at benytte parkeringspladserne på toppen af banegården, der normalt er forbeholdt biografgængere, og derfor oftest bliver brugt om aftenen.