Den allersidste dans: Folkemusikken væk fra Fyn
Artiklen er mere end 30 dage gammel
Folkemusikuddannelsen på Fynsk Musikkonservatorium er på vej til Esbjerg. I 2010 fusionerede uddannelsen med Vestjysk Musikkonervatorium - og nu vil den fælles rektor flytte folkemusikken til Vestjylland.
Uddannelsen optog de første studerende for 15 år siden, og har haft en stor betydning for folkemusikken på Fyn.
Derfor vil det også være et savn, hvis der ikke længere skal spilles på violin, fløjte og klaver på den fynske del af konservatoriet.
- Vi kan godt være nervøse for at det miljø vi har bygget op gennem de sidste mange år vil forsvinde, hvis folkemusikuddannelsen forlader Fyn. Vi bygger meget af vores koncertaktivitet op på nuværende og tidligere studerende. Det får helt sikkert en konsekvens Folk Club Fyn og for musikken generelt i Odense, fortæller Frey Klarskov, der er formand for Folk Club Fyn.
Bedre samspil i Esbjerg
Rektor Claus Skjold Larsen mener at flytnignen vil give et bedre sammenspil med blandt andet den rytmiske linje i Esbjerg.
- Vi har faktisk en mulighed for at koble folkemusikuddannelsen sammen med et mere fagligt relevant miljø i Esbjerg. De står med åbne arme, og er klar til at modtage folkemusiklinjen med åbne arme som en ny nabo, siger han.
Men det samarbejde fungerer fint i forvejen, mener en stor gruppe af lærere og studerende, der i dag har skrevet en lang indsigelse til ledelsen.
- Vi er fortørnede over, vi er blevet taget ordenligt med på råd. Vi har holdt et møde, hvor vi har luftet idéer om, hvordan fremtiden skal se ud, og ud fra det møde, har han så besluttet at flytte uddannelsen, mener Anna Aagaard, der er studerende på uddannelsen.
De studerende har fået ti dages mulighed for at gøre indsigelse. En frist de også mener, er alt for kort.