Harme over straf til teenagere
Artiklen er mere end 30 dage gammel
"Til grin". "Billigt sluppet". "Retssystemet stinker". Sådan lyder nogle af de mange kommentarer på Facebook efter tirsdagens dom på to års fængsel til to teenagedrenge.
Tirsdag fik en 17-årige dreng to års ubetinget fængsel og en 15-årig dreng fik 15 måneders fængsel. Begge blev kendt skyldige i et brutalt overfald i maj på en 59-årig mand, der var ude og lufte en puddelhund.
Efter overfaldet stak drengene af fra stedet og efterlod deres offer liggende bevidstløs tilbage. I dag er han stadig svært skadet. Han har fået epilepsi, er lammet i den ene side af kroppen og kan kun sige to-fire ord, før han har svært ved at få vejret.
På Facebook koger harmen over strafudmålingen over. Alene på TV 2/FYNs Facebook side er der kommet mere end 50 kommentarer, og holdningen til strafudmålingen er entydig.
- Stakkels hundelufter, som nu har gener resten af livet. Er overrasket over den latterlige straf! Noget er galt, nu man kan slippe med så kort straf, skriver Jonas Benjamin Skov.
- Føj for et system. Den straf de to fik er til grin. Men det er jo typisk.
Så står de bare der med deres smørret smil og jubler, mens der ligger en mand, som er handicappet resten af hans liv, for ikke at nævne det de pårørende har mistet, lyder kommentaren fra Tim Borggren Larsen.
Forargelse i byrådet
Forargelsen over strafudmålingen bliver også delt af flere politikere i Odense Byråd.
- Jeg synes, at det er en mild dom på baggrund af en tragisk hændelse. Men omvendt må man jo spørge, hvad straf vil hjælpe i det her tilfælde, siger Olav Nielsen fra Socialdemokraterne.
Hos Dansk Folkeparti havde man gerne set, at straframmen var blevet helt udnyttet i den tragiske sag.
- Jeg synes at det er pinligt og det er til grin. Strafferammen var 10 år og så slipper de afsted med 16 måneder. Jeg synes, at de skulle have haft 10 år, siger Pernille Bendixen, der er medlem af Odense Byråd for Dansk Folkeparti
Mere forebyggelse
Sagen får samtidig lokalpolitikerne til at foreslå, at kommunen sætter hårdere ind med forebyggelse.
- Det er en meget mild dom, men det er også en kraftig advarsel til forældrene. Næste gang bliver deres børn måske udvist fra landet, og hvis de ikke magter at få deres børn på ret køl, må vi som samfund hjælper til, siger Mark Grossmann(V).
Han foreslår, at Odense Kommune lader sig inspirere af Holstebro, som efter svensk forebillede med stor succes har indført forældrekurser til forældre, som ikke magter at opdrage deres børn.
- Vi skal som forældre slå ring om forældre, hvor det er tydeligt, at de ikke magter opgaven. Kun på den måde kan vi undgå disse tragiske sager, siger Mark Grossmann.