Ingen fynsk jubel over ny bredbåndsaftale

Et bredt flertal i Folketinget har indgået aftale om at sikre hurtigere bredbånd til ydreområderne. Men de fynske borgmestre er ikke imponeret.

Regeringen vil afsætte 200 millioner kroner over de næste fire år til udbygning af bredbånd i hele landet. Aftalen er indgået sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre.

Fakta om aftalen

I følge aftalen, så skal de mange millioner skaffe bedre bredbånd til sammenhængende områder med boliger, virksomheder eller sommerhuse.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at få en bred aftale med partierne bag teleforliget og partierne bag "Aftale om vækst og udvikling" i hele Danmark om de kriterier, der skal gælde for bredbåndspuljen. Den digitale infrastruktur er afgørende for, at danskerne kan bo og drive virksomhed over hele landet. Bredbåndspuljen er målrettet de områder, hvor markedet ikke kan klare det alene, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt. 

25.000 boliger får hjælp

I år bliver der afsat 80 millioner kroner og over de næste tre år yderligere 40 millioner kroner om året. Lokale sammenslutninger af borgere og kommuner kan sammen søge om tilskud fra puljen, hvis bredbåndsdækningen er under 10 Mbit/s download og 2 Mbit/s upload. 

- Jeg forventer, at mellem 4.000 og 25.000 boliger, virksomheder eller sommerhuse kan få hjælp fra puljen, og vi åbner for ansøgninger til sommer, så man kan godt gå i gang med at forberede sig allerede nu, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt. 

Ikke nok penge

På Fyn bliver aftalen budt velkommen - dog med en del forbehold. 

- Det lyder jo godt, at der sker noget, men 200 millioner kroner til hele landet over fire år er slet ikke nok til at give langelænderne og vores virksomheder samme vilkår, som man har i andre dele af landet, siger Langelands borgmester Bjarne Nielsen (V).

Heller ikke på Nordfyn er der jubel over aftalen.

- 200 millioner er slet ikke nok, men det er jo bedre end ingenting og et skridt i en rigtige retning, siger Nordfyns borgmester Morten Andersen (V).

Borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V) er heller ikke imponeret over beløbet og mener desuden, at det er problematisk, at pengene ikke også når ud til de tyndt befolkede områder:

- Vi ved jo, at de tyndere befolkede områder ofte tiltrækker en masse kreative mennesker, så det er jo et problem, hvis de ikke har ordentligt internet, siger han. 

 

Kortet viser adresserne, der ikke har dækning med 10/2 Mbit/s, og dermed vil kunne søge bredbåndspuljen – des mere rød des flere adresser, der kan søge
Kortet viser adresserne, der ikke har dækning med 10/2 Mbit/s, og dermed vil kunne søge bredbåndspuljen – des mere rød des flere adresser, der kan søge

 

 

Forsyningsminister Lars Chr. Lilleholt besvarer borgmestres kritik af bredbåndspuljen

 

 

Oversigt

    Oversigt