Når festivalgæsterne triller gennem indgangene til Heartland Festival 2017, venter der dem en behagelig overraskelse. Frivillige fra Faaborg-Midtfyn Kommune står nemlig klar til at servicere dem.
Nogle får stukket en gratis madras i hånden, andre får fragtet deres bagage til campingområdet.
De hjælpende hænder er et led i en charmeoffensiv fra Faaborg-Midtfyn Kommune, der skal åbne festivalgæsternes øjne for fordelene ved Midtfyn. Det fortæller Johanne Holt, der er udviklingskonsulent i Faaborg-Midtfyn Kommune.
- Vi har prøvet at sætte alt det i gang, som folk lige kunne stå og mangle. For eksempel har vi brugt rigtig meget tid på at hjælpe folk med at sætte deres telte op og bære deres bagage. Og så har vi ørepropper og håndvarmere til folk, forklarer Johanne Holten.
Johanne Holt er selv gået langt i sine bestræbelser på at gøre Faaborg-Midtfyn Kommune appetitlig. Hun fortæller, at hun tidligere på dagen forærede sit telt til et par festivalgæster, der manglede et selv.
Festivalen er et fynsk brand
Gruppen af frivillige består af 30 ambassadører. I løbet af festivalen har de uddelt hjemmebagte, gratis brunsvigerhjerter og solcreme, når solens varme var på sit højeste.
Strategien fra Faaborg-Midtfyn Kommune går godt i spænd med det signal, borgmester Christian Thygesen ønsker at sende med Heartland Festival.
- Heartland er ikke bare en ting, vi har her i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det er en fynsk ting, der har brandingværdi på et nationalt niveau. Det synes jeg, vi skal stå sammen om at få det meste ud af, forklarede borgmester Christian Thygesen, da han besøgte TV 2/FYNs studie på festivalområdet.
Udviklingskonsulent i Faaborg-Midtfyn Kommune Johanne Holten er enig i, at Heartland er et godt vindue til resten af Danmark.
- Der kommer mange gæster, der ikke er lokale. Vi har rigtig mange fra København, der måske ikke kender så meget til området. Vi håber, vi kan prikke lidt til drømmen om det sydfynske, fortæller Johanne Holten.
Faaborg-Midtfyn Kommune støtter Heartland Festival med 3,5 millioner i perioden 2016-2018. Borgmesteren tror på, at festivalen også kan komme resten af Fyn - endda hele Danmark- til gode.
Frivillig: Jeg gør noget godt for min kommune
En af de frivillige, der har været med til at servicere festivalgæsterne, er Pernille Pedersen. Hun fortæller, at gæsterne har været glade for den gode behandling.
- Her til formiddag har vi været ude og tilbyde shampoo ved badene. Der er mange, der spørger, hvorfor vi gør det og bliver glade, fordi vi går det ekstra skridt, fortæller Pernille Pedersen, der selv bor i Faaborg-Midtfyn Kommune
Der er mange måder, man kan arbejde som frivillig under Heartland. Hvorfor arbejder du frivlligt for en kommune?
- Jeg synes, det er en god måde at være frivillig på. Jeg møder mennesker og hjælper med at profilere min kommune, siger Pernille Pedersen.