Borger føler sig snydt: Kommunen gik bag om ryggen på mig

Erik Vind er modstander af planerne om motocrossanlægget i Kærby Mose. Nu mener han, at kommunen har narret ham til at bidrage til projektet.

Erik Vind bor tæt på Kærby Mose og er en af de store kritikere af det omdiskuterede motocrossanlæg. Nu føler han, at By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune har snydt ham til inddirekte at være med til, at anlægget kan blive til virkelighed.

- Jeg synes, at det er uærligt, uhæderligt og forkert, at forvaltningen er gået bag om ryggen på mig, lyder kritikken fra ham.

Kærby Mose er et såkaldt "potentielt vådområde", og for at motocrossanlægget kan bygges, skal området have fjernet den status. Og det er så her, Erik Vind kommer ind i billedet. Han har nemlig det sidste trekvart år arbejdet sammen med kommunen om, at gøre netop hans jord til et potentielt vådområde.

- Jeg havde ikke regnet med, at der var nogen sammenhæng mellem de to projekter. Men da jeg søgte aktindsigt i nogle dokumenter fra Erhvervsstyrelsen, var der tilfældigvis også et notat fra Odense Kommune, som de havde sendt til Naturstyrelsen. Her fremgår det, at kommunen kan fritstille Kærby Mose fra at være potentielt vådområde ved i stedet at gøre min jord til et vådområde, fortæller han.

Og den mulige sammenhæng mellem hans planer om at gøre sin jord til et vådområde og kommunens planer om motocrossanlægget, ville Erik Vind gerne have været blevet gjort opmærksom på.

quote Jeg synes, at det er uærligt, uhæderligt og forkert, at de er gået bag om ryggen på mig.

Erik Vind, beboer i Odense tæt på Kærby Mose

- Jeg havde aldrig sagt ja til at gøre min jord til et vådområde, hvis jeg havde vidst, at der var den her sammenhæng. Jeg har på intet tidspunkt fået noget at vide om det. Jeg synes, at det urimeligt, at forvaltningen er gået bag om ryggen på mig og ikke har fortalt mig om deres bagtanker med vådområdet. Det er dårlig forvaltningsskik, siger han.

Der er ingen sammenhæng

Men i Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning afviser de, at der er en sammenhæng mellem motocrossanlægget og Erik Vinds vådområde:

- Det er jo rigtig ærgerligt, at Erik Vind ser det sådan. Men det er to helt uafhængige projekter. Vi pegede på hans område som et eksempel på, hvor man kunne placere det potentielle vådområde, når nu vi fjerner det fra Kærby Mose. Men vi kunne ligeså godt have valgt et andet område, forklarer Charlotte Moosdorf, der er afdelingschef i forvaltningen.

Men Erik Vind holder fast i, at der er en sammenhæng. Og han har nu valgt at klage til både kommunen og Naturstyrelsen, og samtidig trækker han i land i forhold til at gøre sin jord til vådområde:

- Nu står jeg af i ellevte time, fuldstændig chokeret over forvaltningens håndtering. Mit vådområde skal ikke bruges til at løfte betegnelsen "potentielt vådområde" i Kærby Mose. Og kommunen kender godt min holdning til motocrossbanen, så det er forkert, at de ikke har fortalt mig om det. Det er rigtig ærgerligt, for det var et godt projekt, siger Erik Vind.

Charlotte Moosdorf erkender da også, at det kan se ud som om, at der er en sammenhæng mellem de to projekter. Hun fastholder dog, at Erik Vinds jord som potentielt vådområde var tænkt som et eksempel.

- Men set i bagklogskabets lys kan jeg godt se, at det er ærgerligt, at han ikke fik noget at vide. Det kan jeg kun beklage. Og det er også ærgerligt, at projektet med at gøre hans jord til vådområde er gået i vasken. Motocrossanlægget står dog ikke og falder med det her, for vi har mange andre områder, vi kan gøre til potentielle vådområder i stedet for, siger hun.

 

Erik Vind opdagede kortet her, da han fik aktindsigt i et notat fra Odense Kommune. Her forklarer kommunen Naturstyrelsen, at de kan frigøre det potentielle vådområde øverst, så motocrossanlægget kan bygges her, og i stedet lave Erik Vinds jord (nederst) om til et potentielt vådområde.
Erik Vind opdagede kortet her, da han fik aktindsigt i et notat fra Odense Kommune. Her forklarer kommunen Naturstyrelsen, at de kan frigøre det potentielle vådområde øverst, så motocrossanlægget kan bygges her, og i stedet lave Erik Vinds jord (nederst) om til et potentielt vådområde.

 

Oversigt

    Oversigt