28-årig varetægtsfængslet for vold af særlig rå og farlig karakter
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Retten i Odense har besluttet at varetægtsfængsle den 28-årige på baggrund af hans rolle i et overfald i Lærkeparken.
I september fik en 17-årig dreng flere skader, da han blev overfaldet af en gruppe i Lærkeparken i Vollsmose.
Efterfølgende har politiet efterlyst to personer, og mandag blev den ene, en 28-årig mand, anholdt. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.
Omfattende sag: Mand sigtet for bedrageri i millionklassen
En mand er sigtet for databedrageri og fremstilles tirsdag formiddag for Retten i Odense.
Opdatering:
Den 28-årige er blevet varetægtsfængslet frem til 9. november, oplyser Østjyllands Politi på Twitter. Han har erkendt forholdet og kærede ikke kendelsen.
En 28-årige mand, der mandag eftermiddag blev anholdt på Fyn, skal her til formiddag fremstilles i Retten i Odense.
Han er sigtet for databedrageri i millionklassen, oplyser Østjyllands Politi på Twitter.
- Anholdelsen er en del af en omfattende sag, og flere sidder allerede varetægtsfængslet i sagen, skriver politiet.
Manden bliver fremstillet 9.30.
Afdeling for alvorlig og kompliceret kriminalitet
Det er afdelingen Særlig Efterforskning Vest, der står for efterforskning af særlig alvorlig, kompliceret og kredsoverskridende kriminalitet og operativt dækker hele Vestdanmark, der står for fremstillingen.
Anklageren har anmodet om lukkede døre, og Østjyllands Politi har ikke yderligere informationer på nuværende tidspunkt.
Særlig Efterforskning Vest fremstiller i dag kl. 9.30 en 28-årig mand i Retten i Odense. Han sigtes for databedrageri i millionklassen. Anholdelsen er en del af en omfattende sag, og flere sidder allerede varetægtsfængslet i sagen. #anklager anmoder om lukkede døre. #politidk pic.twitter.com/fX7MIcgCHo
— Østjyllands Politi (@OjylPoliti) October 12, 2021
Han blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Odense og varetægtsfængslet i fire uger.
- Den 28-årige mand er sigtet for at have begået kvalificeret vold, vold af særlig rå og farlig karakter, besiddelse af skydevåben samt trusler mod et vidne, lyder det fra politiet.
Igangværende konflikt
Knivstikkeriet fandt sted fredag 10. september, hvor offeret blev stukket med kniv og ramt i det ene lår og den ene hånd.
Ifølge politiet var der ikke tale om en tilfældig og pludselig hændelse. Der er udtalt, at det menes at være led i en igangværende konflikt "mellem fraktioner i Vollsmose".
27-årig fortsat efterlyst
Den 28-årige anholdte har været efterlyst af politiet sammen med en formodet medgerningsmand, som politiet fortsat efterlyser.
Her er der tale om 27-årige Osman Ali Osman. Han beskrives som afrikansk udseende, omkring 174 centimeter høj og almindelig af bygning.
Valgbannere pillet ned efter mindre end en uge:
- Det er træls, men det skal være efter reglerne
Valgbannere placeret rundt i Nordfyns Kommune måtte hurtigt pilles ned igen, da det var kommet op et par uger for tidligt.
Det er nok de færreste, der har misset, at der er et kommunalvalg lige om hjørnet.
Helt tydeligt har det den seneste uges tid været lidt uden for Bogense, hvor et stort valgbanner med Konservatives spidskandidat i Nordfyns Kommune, Anders Thingholm, har prydet to halmballer stablet oven på hinanden.
Men fra mandag eftermiddag var det ikke længere at finde, ligesom de øvrige bannere i kommunen var pillet ned.
Det er sket efter, at Fyens.dk har været i kontakt med Indenrigsministeriet og Vejdirektoratet. Derigennem er det kommet frem, at det ikke er tilladt at hænge valgbannere op i det åbne land allerede.
- Der ligger tilsyneladende en bekendtgørelse fra 2018, der præciserer det her med, at både plakater og bannere først må sættes op fra den fjerde lørdag før valgdagen. Den har vi simpelthen ikke været opmærksomme på før for en halv time siden, sagde kommunaldirektør Morten V. Pedersen mandag til fyens.dk.
Der gælder andre regler for, hvad man hænger op i åbent land, end for hvad der bliver hængt op i byer. Det skyldes, at reglerne bunder i naturbeskyttelsesloven. Derfor kan man altså godt have set valgbannere i byer allerede, uden det er i strid med reglerne.
Ærgrer sig
Det betyder, at bannerne først kan komme op igen 23. oktober, hvor det også er tilladt at hænge valgplakater op. Det ærgrer den konservative spidskandidat.
- Det er selvfølgelig træls, men det skal være efter reglerne. Man må bare sige, hvor der er mennesker, laves der fejl, siger han til TV 2 Fyn.
I september henvendte Anders Thingholm sig til borgmesterforvaltningen for at spørge om man i tråd med reglerne kunne sætte valgbannere op og fik et positivt svar tilbage.
Klart svar
Problemet er ifølge Nordfyns kommunaldirektør opstået, fordi man i den digitale udgave af Karnovs Lovsamling ikke har kunnet se den bekendtgørelse, der betyder, at valgbannerne ikke var inden for reglerne alligevel.
Har du ikke også selv et ansvar for at være sikker på reglerne, inden du sætter valgbannere op?
- Jo, der ligger også et ansvar ved mig. Men når man stiler en mail til borgmesterforvaltningen og får et klart svar tilbage, så regner man jo med, man har et svar, siger Anders Thingholm.
Kommunaldirektøren i Nordfyns Kommune har beklaget fejlen over for de partier, der har modtaget forkert rådgivning.
Anders Thingholm er ikke umiddelbart bekymret for, om det får betydning for hans valgkamp, at bannerne måtte ned igen.
- Nej, jeg håber, vi kommer til at snakke politik i stedet for valgplakater, siger han.
Fyns Politi anmoder om, at borgere, som er bekendte med den efterlystes opholdsadresse, henvender sig.
Den mistænkte vurderes ikke som farlig, men Fyns Politi henstiller til, at man ikke tager kontakt til den ham, hvis man ser ham, men i stedet kontakter politiet på telefon 114.