Frustreret OB-direktør: Det er helt urimeligt!
Artiklen er mere end 30 dage gammel
OB-direktør Ole Bang Nielsen kalder FC Københavns tilskuerstraf for optøjer i forbindelse med en Brøndbykamp for helt urimelig. Den gik nemlig mest ud over OB.
OB havde søndag aften besøg af de forsvarende danske mestre fra FC København. Normalt bliver mestrene bakket op af en stor skare medrejsende fans, men en straf fra Fodboldens Appelinstans gjorde, at FCK ikke måtte have fans med på Odense Stadion.
Årsagen er den ballade, der opstod i forbindelse med afviklingen af en kamp mod Brøndby for et par måneder siden.
I første omgang havde disciplinærudvalget givet FCK en straf på to hjemmekampe uden tilskuere. Men appelinstansen omgjorde straffen til en bøde og en udekamp uden medrejsende fans.
Den kamp var på Odense Stadion søndag aften.
Og med alle FC Københavns udebanefans på sofaerne på Østerbro i København i stedet for på stadion i Bolbro i Odense mistede OB et større beløb for manglende entreindtægter og matchday-indtægter som salg af øl, pølser og sodavand.
- Vi savner dem jo. Ikke bare fordi det giver lidt penge i kassen, men fordi det er den stemning på stadion, der er det hele værd. Så de var hårdt savnet, siger OB's administrerende direktør, Ole Bang Nielsen, til TV 2/Fyn.
OB forventer hjælp efter FCK-straf - men det skal de ikke regne med
Det kommer til at koste fodboldklubben OB penge, at FCK på grund af tilskueruroligheder i Brøndby tilbage i august måned ikke må have udebanefans med til søndagens opgør i Odense.
Og det er fynboerne bestemt ikke tilfredse med.
- Det er da noget af det mest urimelige, man kan forestille sig, siger OB-direktør Ole Bang Nielsen til TV 2 SPORT.
Derfor forventer han, at de øvrige parter, der har spillet en rolle i sagen - DBU, Divisionsforeningen og FCK - vil hjælpe OB’erne med at blive kompenseret rent økonomisk.
- Jeg kan ikke forestille mig, at der ikke er mennesker i de andre systemer, der synes, at det vil være urimeligt, og som vil gøre en indsats for, at vi ikke ender med en regning, siger direktøren, der vil opgøre det økonomiske tab og ’forsøge at overbevise’ de øvrige parter i starten af næste uge.
Skal ikke regne med hjælp
Men det får OB’erne sandsynligvis ikke noget ud af.
For hverken DBU, Divisionsforeningen eller FCK virker til at ville hjælpe den fynske superligaklub.
- Der er ikke noget regelsæt, som giver grundlag for at udbetale nogen former for kompensation, og det har der heller ikke været i nogle af fortilfældene (hvor udebanefans er blevet udelukket fra en kamp, red.), konstaterer Claus Thomsen, formand for Divisionsforeningen.
Kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer, henviser TV 2 SPORT til Divisionsforeningens udtalelser, mens Jes Mortensen, pressechef i FCK, henviser til de svar, OB selv har givet i sagen.
Og på Fyn har de også måtte erkende, at der er forskel på forståelse og lyst.
Har I oplevet velvilje fra de andre parter i den dialog, I har haft om sagen siden straffen?
- Nej, jeg vil sige, at vi har oplevet meget forståelse, men ikke ret meget lyst.
Hvordan skal det forstås?
- Som at der ikke er nogen, der har lyst til at betale. Forståelsen er der - men lysten er der ikke.
Juridisk ansvar kan koste kvart million
OB'erne har ligeledes erkendt, at de uden velvilje fra sagens øvrige parter kommer til at stå med det juridiske ansvar – og det dertilhørende pengetab.
- Ifølge lov og regler er det hjemmeholdet, der har ansvaret for omkostninger og selvfølgelig også lider tab, hvis der ikke kommer tilskuere – uanset hvor på stadion det måtte være. Så i sidste ende – hvis ingen andre mener, det er rygende forkert, at det er os, der får regningen – så sidder vi med den, siger en ærgerlig OB-direktør.
- Det er jo ikke os, der har gjort noget galt. Vi er bare blevet placeret i en situation, som vi uforvarende er havnet i.
Ifølge TV 2 SPORT's beregninger kommer OB til at gå glip af i omegnen af en kvart million kroner som følge af de manglende entré- og matchindtægter på kampdagen fra FCK-fansene.
Et stort tema i OB
Men det rører ikke Divisionsforeningens formand.
Kan du forstå, at OB mener, det er uretfærdigt, at de skal betale, når de ikke har gjort noget forkert?
- Det har jeg ikke nogen holdning til. Der er det samme regelsæt, der gælder for alle klubber og spillere i Alka Superligaen, siger Claus Thomsen.
Og dermed virker det altså ikke til, at der meget at komme efter for OB’erne, der har brugt ’mange kræfter’ på den uheldig situation, som de ’er blevet placeret i’.
Hvor stort et tema har det været for jer op til søndagens kamp mod FCK?
- Stort. Det mig bekendt første gang, at den her sanktion bliver bragt i anvendelse, så der er ikke rigtig nogen steder, vi kan kigge hen og se, hvordan man skal gøre sådan noget. Så vi er bare nødt til at kigge ned i almindelige lov og regler og sige, at det er vores ansvar, siger Ole Bang Nielsen.
- Men vi kan ikke gøre andet end at tage en snak med de forskellige parter og høre, om de synes, det er rimeligt, at vi får regningen, eller om de synes, at de vil deltage. Vi kan jo ikke tvinge dem.
OB og FCK spiller søndag klokken 18.
Tab på en kvart million
Der har været nævnt beløb i størrelsesordene 250.000 kroner, men det vil Ole Bang Nielsen ikke bekræfte.
Men uanset hvor mange penge, OB taber på FCK's fanstraf, er det utilfredsstillende for OB, siger direktøren.
- Ja, naturligvis. Beløbet vil jeg ikke kommentere, det skal vi have regnet på de næste par dage, men hvorfor vi skal rammes, når der i øvrigt er en hel masse andre sanktioner, man kunne have valgt, som ikke ville ramme os, det forstår jeg simpelthen ikke. Det er helt urimeligt, mener direktøren.
Han peger i stedet på, at FC København, hvis fans stod for balladen under kampen mod Brøndby, burde have været ramt af en økonomisk straf.
FCK hjælper OB: Vagter skal spotte fans
Når OB på søndag den 15. oktober klokken 18 tager imod FC København på hjemmebanen i Odense er det uden fans fra udeholdet.
I sidste uge blev det nemlig slået fast, at FC København skal spille to udekampe uden tilskuere efter uroligheder på Brøndby Stadion.
Men FCK-fansene er muligvis ikke så nemme at holde væk fra kampen, når deres hold spiller bold i det fynske.
Derfor får Odense-klubben hjælp af FCK på søndag.
Den københavnske klub sender sine egne vagter til Fyn. De kommer til at stå ved alle indgange til stadion, hvor de skal holde udkig efter FCK-fans, der forsøger at snige sig vej ind til kampen blandt OB's tilhængere.
Det skriver tipsbladet.dk.
OB, FC København og Fyns Politi er i fællesskab kommet frem til løsningen
- Vi har haft en meget tæt dialog med FCK, som har givet os deres vurdering, at der ikke kommer nogen FCK-fans til Odense. Skulle en enkelt dukke op, vil de vagter, som FCK sender med, identificere dem. Uden at fortælle, hvor mange spottere de sender med, kan jeg sige, at de bliver placeret ved alle indgange for at sørge for, at de (FC København-fans, red.) ikke dukker op, siger administrerende direktør ved Odense Sport & Event, Ole Bang Nielsen, til tipsbladet.dk
Han mener og håber ikke, at der kommer nogle konflikter til søndagen kamp.
- Vi har lavet en samlet vurdering baseret meget på FCK’s udsagn og deres samtaler med deres fans, og de siger, der ikke kommer nogen. Det har vi valgt at tro på, og med vores sikkerhedsapparat ved siden af er jeg overbevist om, at det kommer til at foregå i god ro og orden.
Onsdag meldte Fyns Politi ud, at kampen mellem københavnerne og odenseanerne bliver uden den sædvanlige fanzone i Nørregade. Politiet bruger normalt denne til store kampe mod blandt andet FCK.
- Selv om alt tyder på, at det bliver en rolig og hyggelig fodboldfest på søndag, så vil politiet selvfølgelig være til stede i området omkring stadion og i indre by, hvis der mod forventning bliver behov for politiets indsats i forbindelse med kampen, skriver Fyns politi i en pressemeddelelse.
- En bøde. Hvorfor ikke? En bøde, som bare rammer FCK, det er vel nok? Det handler om penge det her. Så giv dem en bøde, der er stor nok, siger Ole Bang Nielsen.
Men er det ikke bare sådan, reglerne er?
- Jo, det kan du sige. Men i det her tilfælde er det jo en situation, som er opstået, fordi nogen har lavet ballade i Brøndby for to måneder siden. Så kommer der en dom, og den rammer os skævt - og det er ikke rimeligt, siger direktøren.
Ingen udsigt til kompensation
OB-direktøren har tidlige udtalt, at han forventede, at de øvrige parter, der har spillet en rolle i sagen - DBU, Divisionsforeningen og FCK - vil hjælpe OB’erne med at blive kompenseret rent økonomisk.
Det ser dog ikke ud til at ske.
Ole Bang Nielsen fortæller, at OB afviste 25-30 FCK-fans i indgangen samt en enkelt, der var kommet ind og ned at sidde på sin plads på stadion. Han forlod dog stadion stille og roligt og uden problemer, da kontrollørerne henvendte sig.