Personer fra det kommunale system i Odense frygter så meget for egen sikkerhed, at de ikke ønsker at udtale sig om hårdkogte kriminelle fra Vollsmose.
Det skriver Fyens Stiftstidende, der har været i kontakt med en række kommunalt ansatte, som arbejder med socialindsatser, unge og integration i bydelen.
Når talen falder på den gruppe personer, som Odense Kommune og Fyns Politi kalder "den hårde kerne", nægter de samstemmende at udtale sig til citat.
- Jeg er ikke parat til at lægge navn til, for jeg kan ikke være sikker på, at der er nogen, der beskytter mig, hvis mit navn kommer i avisen, siger en kilde i det kommunale ungdomssystem til Fyens Stiftstidende.
Hos Odense Kommunes kontrolgruppe, der skal afsløre socialt bedrageri, genkender leder Beth Tolstrup billedet af, at det er mere end svært at få informationer om de mest kriminelle personer i Vollsmose.
- Vi har jo folk, som gerne vil tale med os om nogle ting, men når talen falder på den hårde kerne, så lukker de totalt i, siger hun og fortæller, at det er en af årsagerne til, at kontrolgruppen ikke er nået så langt som håbet i forhold til de mest kriminelle.
Erik Asmussen er afdelingsleder i afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Skat, der samarbejder med Odense Kommune og politiet blandt andet i forhold til den hårde kerne i Vollsmose.
Det bekymrer ham, at nogen tier af frygt, lyder det.
- Jeg kan godt forstå, hvis folk tænker sig om mere end en gang. Men det er trist, at det er blevet sådan, siger Erik Asmussen.
Chefpolitiinspektør John Jacobsen fra Fyns Politi siger, at det ikke er hans opfattelse, at politiet oplever problemer med at få informationer fra Odense Kommunes ansatte.
Anderledes forholder det sig med vidner "uden for systemet", vurderer han og sammenligner med, hvor svært det er at få informationer om rockergrupperne.
- Der er ingen forskel på, om det er de hårde fra Vollsmose, eller om det er Hells Angels eller Bandidos, siger han til Fyens Stiftstidende.