Axelsen knuser stjerne og vinder Indonesia Open

Den danske verdensetter vandt sikkert i to sæt i en velspillet finale.

Viktor Axelsen har vundet Super 1000-turneringen Indonesia Open!

Den danske herresingle knuste hjemmebanehelten Anthony Ginting, der er nummer to i verden, i finalen.

Axelsen 2-0 Ginting

1. sæt: 21-14

2. sæt: 21-13

Det er tredje gang i træk, at fynboen vinder den store turnering i Indonesien.

Indonesia Open er ekstremt prestigefyldt og svarer til en Grand Slam i tennis.

Sejren indtræffer omkring en måned efter, Axelsen blev skadet ved VM for blandede hold. Herefter kom han sig på rekordtid.

En vanvittig offensiv

Anthony Ginting begyndte kampen skidt og slog flere bolde ud i de første dueller, så Axelsen kom foran med 3-1.

Indoneseren gav dog ikke sådan slip. Som første sæt skred frem, blev kampen mere og mere velspillet. Med en flot opsamling fik indoneseren reduceret til 5-7.

Og Ginting kravlede såmænd tættere på. En effekt stiksmash sendte ham på omgangshøjde og fik TV 2 Sports ekspert Jim Laugesen i stødet.

- Han har lagt en fuldstændig vanvittig offensiv for dagen, lød det ved udligningen.

Dansk kontrol

Axelsen gik til ophold foran med 11-10.

Efter opholdet fik danskeren bedre greb om kampen. Ginting kunne ikke følge med i Axelsens tempo, og verdensetteren trak fra.

En kombination af indonesiske fejl og danskere vindere gav føring på 17-12. Derfra var det en formsag at vinde sættet med 21-14.

- Det var et fremragende første sæt af Viktor Axelsen, siger Jim Laugesen.

En flyvende start

De gode takter fortsatte i starten af andet sæ, hvor fynboen hurtigt kom foran 4-0.

I perioder blev Ginting decideret udspillet. Indoneseren svarede dog hurtigt igen og reducerede til 2-4.

Med sit vilde og stejle smash til 7-4 slog Axelsen tilbage.

- Det er vanvittigt, det der. Han rører den jo ikke engang på den anden side. Han er en af de få, der kan slå den rent i gulvet, udbrød Jim Laugsen.

Axelsen førte også ved opholdet: 11-7.

Hele tiden var det dog med fornemmelsen af, at Ginting ikke var hægtet afgørende af.

Det blev han dog mod slutningen af andet sæt, og så kunne den danske jubel bryde løs.