Seneste nyt

Få de seneste nyheder fra og om Fyn lige her.

Fynbo på hjemmebane i stort cykelløb: - En kæmpestor oplevelse

Unge Mia Sofie Rützou fra Strib havde flere ting at glæde sig over i dag.

Mia Sofie Rützou har deltaget i nordens største kvindecykelløb, Tour of Scandinavia, der begyndte i Norge og sluttede her i Danmark søndag. I dag kunne hun ovenikøbet køre på hjemmebane på sidste etape af løbet, der gik fra Middelfart til Haderslev.

- Det er en kæmpestor oplevelse. En ting er at køre cykelløb på hjemmebane, noget andet er at gøre det på det højeste niveau i verden med nogle af de bedste damer, lød det fra Mia Sofie Rützou, da TV 2 Fyn talte med hende inden løbet søndag.

Det er første gang, at den 24-årige rytter var trukket i den danske landsholdstrøje efter kun at have kørt konkurrencecykling i to år. Det blev dog desværre ikke til en etapesejr for den fynske cykelrytter ved femte og sidste etape af Tour of Scandinavia.

Det blev derimod danskeren Cecilie Uttrup Ludwig som vandt sidste etape af Tour of Scandinavia. Hollænderen Annemiek van Vleuten blev vinderen af Tour of Scandinavia 2023.