Seneste nyt

Få de seneste nyheder fra og om Fyn lige her.

Oversigt

17.000 forældre er blevet advaret om farlig trend

17.000 odenseanske forældre har i dag modtaget et brev i deres e-boks. 

Afsenderen er den konservative sundhedsrådmand i kommunen, Tommy Hummelmose, og i brevet advarer han forældrene om de såkaldte puffbars, som er en lille vape med nikotin og forskellige smage.

- Kære forælder. Jeg skriver til dig på baggrund af en bekymrende udvikling, hvor det ulovlige og sliksmagende nikotinprodukt kaldet puff bars med stor hastighed spreder sig blandt vores børn og unge, skriver Tommy Hummelmose blandt andet.

Brevet er sendt til de forældre, der har børn i 4.-9. klasse, fordi de ikke har nok viden om, hvor afhængighedsskabende puffbars er. Til TV 2 Fyn siger Tommy Hummelmose, at brugen af vapen er eskaleret blandt fynske børn og unge de seneste par måneder.

- Og det vil vi meget gerne gøre forældrene opmærksomme på. At her er noget, de skal tage ganske seriøst og tale med deres børn om, siger Tommy Hummelmose.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er den nikotin, der er i eksempelvis puffbars, farlig, og den kan påvirke unges hjerner, mens den også øger risikoen for angst og depression.