Tyske politikere er gået i selvsving med deres kritik af regeringen og Dansk Folkepartis aftale om grænsekontrol.
Det siger Venstres indflydelsesrige formand for Region Syddanmark, Carl Holst, efter at senest den tyske indenrigsminister, Hans-Peter Friedrich, har kritiseret aftalen for at undergrave rejsefriheden i Schengen.
- De reaktioner, vi møder, er hysteriske. Man overreagerer, når man siger, at aftalen ødelægger det grænseoverskridende samarbejde, siger Carl Holst.
Han mener, at de tyske politikere handler på følelser frem for fakta, når de går ud med den skarpe kritik af Danmark.
- Når man i den slesvig-holstenske landdag enstemmigt skriver under på, at det her skader det dansk-tyske mindretalssamarbejde, så er det helt ude af proportioner, siger Carl Holst.
Han understreger, at han taler ud fra den forudsætning, at regeringen har ret, når den fastholder, at aftalen ligger inden for rammerne af Schengen og svarer til den kontrol, som svenske toldere laver ved Danmarks østlige grænse. '
Det har svenskerne ellers afvist.
Carl Holst er dog bekymret for, at sagen kan skade dansk erhvervsliv på grund af den dårlige omtale, Danmark får i det vigtige eksportland Tyskland.
- Det erhvervsliv, jeg taler med i grænseområdet, tror ikke, at de får praktiske problemer med at krydse grænsen. Men det ærgrer mig, hvis kritikken vil skade Danmarks omdømme, ligesom jeg også ærgrer mig over Muhammed-sagen, siger Carl Holst.
Han mener ikke, at den øgede toldkontrol ved grænsen vil skade den tyske turisme i Danmark. Og i sidste ende vil sagen går i sig selv, når EU-Kommissionen konstaterer, at aftalen ikke er i strid med Schengen, mener Carl Holst.