Choko-konger udklækket på Fyn

Danmarks største chokolade-entusiaster fik i dag papir på deres kundskaber - de kan nu kalde sig chokolatiers.

De har formet, rullet og smagt i mousse, chokolade og ganache. I dag skulle det hele vises frem til den store eksamen.

Det første hold chokolatiers nogensinde i Danmark blev nemlig eksamineret fra Kold College i Odense i dag.

- Chokolade interesserer mig utrolig meget, og jeg har lært en hel masse, fortæller Jeanette Sørensen, der i forvejen har en uddannelse som konditor.

Og den er der også brug for, for chokolatier-uddannelsen er en overbygning, som Kold College udbyder sammen med Hotel- og Restaurationsskolen i København.

- Vi fornemmede et behov blandt professionelle i Danmark for at kunne arbejde i dybden med chokolade, og alle de facetter, der er i chokolade. Så det gjorde vi, fortæller en stolt uddannelseschef, Hans-Henrik Jensen.

Chokolade-uddannelsen er taget som et kursus, som har varet siden januar. Den bliver udbudt igen til næste år. Og desværre altså kun for folk, der i forvejen har en chokolade-relevant uddannelse.

Oversigt

    Oversigt