Formanden for Efterskoleforeningen, Troels Borring, har et håb om, at dagen i dag også tiltrækker nye elever med en anden etnisk baggrund end dansk. Det afgørende er for ham at få oplyst om skoleformen.
- Rigtig mange af de her familier har jo ikke mødt efterskoleformen før. De skal opleve, at efterskolen er et fortrinligt sted, hvor unge mennesker med forskelligt kulturelt udgangspunkt mødes og lærer både den ene og den anden vej, siger efterskoleformanden til TV 2/FYN.
Og de fynske efterskoler er klar med ekstra tiltag for at tiltrække de tosprogede. Hos den Rytmiske Efterskole i Baaring har man indført dansk som andetsprog på skemaet. Og på Tommerup Efterskole forsøger man med et projekt, der skal rekruttere elever med anden etnisk baggrund end dansk.
- Det er en af måderne at gøre det på, at tilbyde ekstra dansk og det, der rent fagligt skal til for at få et godt udgangspunkt til sin ungdomsuddannelse og sin videre færd, siger Troels Borring.
På efterskolen i Baaring, hvor de tilbyder dansk som andetsprog, har de kun en enkelt to-sproget elev, men vil meget gerne have flere.
- Det giver et godt liv på skolen og et billede for de etnisk danske elever på, hvordan man også kan være ung i Danmark. Og jeg tror, at det ville være super for rigtig mange, der ikke taler godt dansk at komme på efterskole, siger Karen Bender, der underviser i dansk.
I øjeblikket er der 454 tosprogede elever på de danske efterskoler, og det tal skal ifølge formanden gerne firedobles.
- Mit håb er, at i 2014/2015 der har vi 2000 tosprogede, slutter Troels Borring.
Se mere på TV 2/FYN i aften klokken 19.30.