Høj feriefart koster kassen

Fynske bilister skal passe godt på, når de kører til udlandet på ferie. Der advares om høje regninger, der kan true ved trafikforseelser.

Danskere på bilferie i udlandet gør klogt i at passe på farten og holde øje med de lokale trafikregler. En fartbøde i udlandet kan få privatøkonomien til at bløde i månedsvis.

I Storbritannien kan man regne med en voldsom bøde, hvis man med mere end 0,8 promille alkohol i blodet bliver indblandet i en ulykke. Maksimumstraffen er en bøde på ca. 45.000 kroner.

Næsten det samme kan det koste at køre mere end 50 km for hurtigt.

Bilsynsvirksomheden Applus+ Bilsyn anbefaler, at danskerne lærer de forskellige trafikregler og hastighedsbegrænsninger at kende i de lande, hvor de skal køre i ferien.

- Trafikreglerne svinger fra land til land, og det samme gør de enkelte bødestørrelser, siger Per V. Rasmussen, adm. direktør i Applus+ Bilsyn.

Han tilføjer, at man som udgangspunkt er på den sikre side de fleste steder, hvis man holder sig til de danske regler om 50 km/t i byer, 80 på landevej og 120 på motorvejen - og naturligvis ingen mobiltelefon.

- Kommer man uforvarent til at overtræde de lokale trafikregler og for eksempel bliver indblandet i et trafikuheld i det "forkerte land", kan man risikere en økonomisk kæberasler, siger Per V. Rasmussen.

Han anbefaler, at man bruger sin fornuft og kører ansvarligt med respekt for medtrafikanterne.

I Tyskland, hvor mange danskere kører, er straffen hård, hvis man kører for stærkt og bliver indblandet i en ulykke.

I det tilfælde bliver man som udgangspunkt gjort medansvarlig for ulykken. En norsk bilist, der med 180 km/t blev indblandet i en trafikulykke, fik af den tyske Højesteret for nylig tildelt 30 procent af ansvaret.

Reglerne om både promillegrænse, regning for spritkørsel, høj fart og ulovlig parkering kan ses på netadressen: http://www.fartboeder.dk/fartboeder-hastighedsgraenser-udland.htm.

Oversigt

    Oversigt