Allerede klokken 21 fredag aften hang der valgplakater i lygtepælene flere steder både i Svendborg og Odense, selvom reglerne siger, at det først er tilladt for kandidaterne at gå i gang med ophængningen fra klokken 00.01.
- Det handler om at få de bedste pladser. Her på Ringvejen er der vejarbejde, så bilisterne kører langsomt og har god tid til at se på valgplakater, siger Dorte Hjertstedt, der er kandidat for Socialdemokraterne i Odense, og i løbet af natten fik hængt 75 plakater op.
Mere ambitiøs var Morten Kibæk fra Venstre, der sammen med Christoffer Lilleholt i løbet af to timer fik hængt 2000 plakater op. 26 biler og 60 venner og familiemedlemmer deltog i arbejdet.
- Vi har glædet os utrolig meget til at komme i gang og når plakaterne er oppe er valgkampen for alvor i gang, siger Morten Kibæk.
I følge reglerne må alle kandidater sætte plakater op uden tilladelse. Plakaterne skal være klistret på en plade og må højst være 0,8 kvadratmeter. Afstanden til kørebanen skal være mindst 50 centimeter og 30 centimeter fra en cykelsti.
- Jeg får vabler af at stramme strips, og jeg kan også godt mærke, at jeg er øm i armene, lød det fra Dorte Hjerstedt, da arbejdet var overstået.
Men noget tyder på, at det hårde arbejde bliver belønnet af de kandiater, der hænger i gadebilledet.
- Forskningen viser, at det gavner det personlige stemmetal at være synlige i lygtepælene. Billeder er nemme at læse, og dermed får vælgerne et ansigt på de mange navne, og det betyder noget i stemmeboksen, siger valgforsker Christian Elmelund-Præstekær fra SDU.
Alle plakater skal være taget ned igen senest 27. november klokken 00.01.
Debat om #valgplakater på Twitter
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");