Ørbæk Bryggeri er mest kendt for deres øl, der har modtaget et væld af nationale og internationale priser, men bryggeriet laver også både vodka, rom, likør og snaps - og har nu altså også kastet sig over økologisk fynsk whiskey.
- Det kommer af interessen af at lave noget god spiritus, og min søster bor i Skotland, så jeg kommer der et par gange om året og har besøgt mange destillerier, siger Niels Rømer, indehaver af Ørbæk Bryggeri til TV2/Fyn.
Den nye whiskey har ligget på fad siden 2009.
- Øl og whiskey hænger rigtig godt sammen. I princippet er det øl, man destillerer for at lave whiskey, fortæller bryggeriejeren.
Ørbæk Bryggeri har købt DSBs gamle togværksted på havnen i Nyborg, hvor der skal indrettes destilleri og oplevelsescenter, og det bliver ikke helt nemt at komme i nærheden af det første fad.
- Det er jo noget helt unikt, for der bliver kun 350 flasker. De bliver solgt i flot emballage og kommer til at koste 2000 kroner stykket, siger Niels Rømer.
Han tror, at Ørbæk Bryggeri kommer til at lave mere whisky end øl, nemlig 10-20.000 flasker økologisk whisky årligt.
Der bliver kun produceret whiskey tre steder i Danmark, og Ørbæk Bryggeri præsenterer "Isle of Fionia", øen Fyn, ved et åbent hus arrangement den 16. juni i Ørbæk.