Det er faktisk ret enkelt. Er du træt af at æblerne ligger på din græsplæne og rådner, og gider du ikke koge store mængder grød, så er opskriften her.
Tag ti kilo æbler. Put dem i en spand. Sæt den bag på cyklen. Kør til Ørbæk. Aflever æblerne. Modtag en liter æblemost.
Det er en god aftale for begge parter - og så giver det også en bedre æblemost.
- Nogle af de nyere sorter er knap så spændende, de er fremavlet til at se godt ud, og have en god fasthed, men det most der kommer ud af det, kan godt blive lidt kedeligt. Så jo flere af de gamle sure æbler, vi kan få blandet i, jo bedre, fortæller Per Møller Andersen, der er direktør på Ørbæk Mostfabrik.
Ørbæk Mostfabrik producerer omkring to millioner liter æblemost om året - det kræver mellem 2000-3000 tons æbler.
Halvdelen af æblerne er fra private haver, men mostfabrikken vil gerne have endnu flere - og du burde ligge derude i haverne.
En beregning fra landbrug og fødevarer anslår at fem millioner kilo æbler til en værdi af halvtreds millioner kroner går til spilde hvert år.