Igen-igen: Nyt OUH bliver forsinket for fjerde gang

Covid-19 og problemer med at skaffe materialer og arbejdskraft forsinker nu byggeriet af Nyt OUH for fjerde gang.

Endnu en gang udskydes åbningen af Nyt OUH.

Det er ikke mere end et halvt år siden, der sidst blev varslet forsinkelser på Nyt OUH. Men nu har totalentreprenøren varslet forsinkelser igen. 

Mandag udkom et nyt referat fra Byggeri, indkøb og grøn omstillingsudvalget i Region Syddanmark, som viser yderligere forsinkelser for projektet.

I referatet vurderes det, at tidsplanen nu går fra gul til rød markering på en trafiklysmarkering. Det betyder, at tidsplanen ikke længere kan rumme forsinkelserne, og åbningen af det nye Odense Universitetshospital med al sandsynlighed må udskydes endnu en gang. 

Det er både beklageligt, men også en smule forventeligt, hvis man spørger næstformanden i udvalget.

- Vi skal også være realister og se på den situation, som verden er i, siger Carsten Sørensen, der er næstformand i Udvalget for byggeri, indkøb og grøn omstilling.

Forsinkelserne gør det til fjerde gang, at slutdatoen for færdiggørelsen af Odenses nye supersygehus bliver udskudt.  

Forhandlinger om ny åbningsdato

Forsinkelserne skyldes ifølge referatet leveranceproblemer, manglende mandskab og covid-19 relaterede problemer. 

Hverken udvalgsformanden Karsten Uno Petersen (S), talsperson for totalentreprenøren OHPT 8 (Odense Hospital Project Team) Christian Lemvigh eller projektorganisationen for Nyt OUH ønsker at udtale sig om forsinkelserne endnu. 

De er på nuværende tidspunkt i gang med forhandlinger om konsekvenserne af forsinkelserne. 

Hvilke konsekvenser, forsinkelserne kan få for byggeriet, og hvornår den nye åbningsdato så ligger, er endnu uvist. Men næstformand i Udvalget for byggeri, indkøb og grøn omstilling fortæller, at den næste dato, de offentliggør, bliver den endelige.

- Vi vil gerne melde ud med en dato, som vi er 100 procent sikre på kommer til at holde. Det er uholdbart, at vi bliver ved med at udskyde - uanset hvad årsagen er, siger Carsten Sørensen.

De yderligere forsinkelser kan også få økonomiske konsekvenser for entreprenøren. 

Tilbage i sommer varslede Region Syddanmark dagbøder på op til to millioner kroner. Bøderne blev dog aldrig en realitet. For at udstede dagbøder skal det nemlig være totalentreprenøren, der er ansvarlig for forsinkelserne. 

Om Region Syddanmark kan og vil gøre brug af bøderne denne gang, er endnu uvist.

- Det kommer an på, hvad den rapport og det arbejde, vi laver lige nu, vil vise. Jeg forventer, at vi i løbet af december kan melde noget mere ud, siger Carsten Sørensen.

På nuværende tidspunkt er det kun køkkenet på Nyt OUH, der står færdigt. I sommers var TV 2 Fyn på besøg på byggepladsen for at se, hvor langt de var nået.

Oversigt

    Oversigt