Førend valgresultatet er kendt, nægter han at pege på hverken den siddende borgmester Curt Sørensen, Socialdemokraterne, eller på Venstre-manden Lars Erik Hornemann. Den eneste, han på nuværende tidspunkt peger på som borgmester, er ham selv.
For Det Radikale Venstre i Svendborg har de seneste år været præget af turbulens. Flere fremtrædende medlemmer har forladt den lokale vælgerforening, blandt andre daværende formand og spidskandidat, Mai-Britt Schultz, som forlod partiet på grund af landspolitiske årsager.
Det samme gjorde sig gældende for folketingskandidaten Merete Riisager, som i dag er folketingsmedlem for Liberal Alliance. Desuden har partiet også mistet et byrådsmedlem, da Finn Olsen i 2009 meldte sig ud og fortsatte i byrådet som løsgænger.
Men nu melder Det Radikale Venstre sig igen klar til valgkamp i Svendborg. Ny spidskandidat til kommunalvalget er den 60-årige Steen Tinning, som til daglig er sekretariatschef i DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger).
Tinning har tilbage i 1980'erne været folketingsmedlem for Venstresocialisterne, og siden folketingskarrieren sluttede i 1987, har han af flere omgange været medlem af SF.
Nu står der Det Radikale Venstre på partibladet, og Steen Tinning glæder sig til den forestående valgkamp. For ham er det afgørende at den politiske stabilitet bliver genskabt:
- Vi skal holde op med fløjkampene. Hvis ikke der er politisk stabilitet i kommunen, er det svært at tiltrække arbejdspladser og folk med penge, der vil investere i byen, fastslår Steen Tinning.
Selv om det er lykkedes at få et solidt flertal bag budgetforligene i Svendborg, har der været og er der stadig ophedet debat om flere af de store emner. Steen Tinning nævner blandt andet havnen, omlægningen af Torvet og asylcenteret.
- Det svækker Svendborgs selvforståelse. Hvis ikke vi selv er stolte af at bo i Svendborg, er det svært. Og det erhvervsliv vi gerne vil tiltrække, lægger vægt på politisk stabilitet. Derfor er det ødelæggende for kommunen, uddyber Steen Tinning.
En radikal borgmester i Svendborg?
Selvom Det Radikale Venstre ved valget i 2009 slet ikke blev valgt ind i byrådet i Svendborg, er partiet lige nu repræsenteret med et medlem, den tidligere SF'er Masoum Moradi. Han har dog valgt ikke at genopstille, og hvis det lykkes de radikale at blive valgt i denne omgang, er det således helt nye kræfter, der træder ind i byrådet. Det faktum fremhæver Steen Tinning som en fordel:
- Vi er et nyt hold. Vi har ikke aktier i de slagsmål der har foregået i den forgangne valgperiode, konstaterer Steen Tinning.
Han mener at fløjkampene er trættende og unødvendige, især fordi der ifølge Steen Tinning ikke er så stor forskel på, hvad rød og blå blok vil med Svendborg Kommune:
- Når det kommer til stykket er de indholdsmæssige uenigheder ikke så store, fastslår Steen Tinning.
TV 2/FYNs politiske redaktør, Jesper Buch, påpeger, at fronterne imellem rød og blå blok er trukket skarpt op i Svendborg. Netop derfor kan der være god mening i at Steen Tinning går til valg på at skabe et bredere samarbejde på tværs af partierne:
- Steen Tinning er naturligvis interesseret i at få mest muligt ud af en eventuel nøgleposition. Det Radikale Venstre i Svendborg har tidligere forsøgt at bringe sig selv i spil til borgmesterposten, uden at det lykkedes. Om det kan lade sig gøre i denne omgang, kommer an på, hvordan den nye spidskandidat formår at slå igennem i valgkampen, vurderer Jesper Buch, politisk redaktør, TV 2/FYN.
Steen Tinning er godt klar over at det forestående valg kan blive særdeles tæt i Svendborg, og måske netop derfor vil han ikke afsløre, hvem han vil pege på som borgmester - ud over sig selv:
- Alle spidskandidater er i princippet borgmesterkandidater, og det er jeg også. Hvis nogen siger til os "vil I ikke have borgmesterposten", så siger jeg da ja. Men det er ikke noget, vi ved før d. 19. november, svarer Steen Tinning.