På Oure Efterskole er der frygt for at en 16-årig dreng fra 10. klasse - og muligvis andre af skolens elever - er ramt af den smitsomme hjernehindebetændelse, meningitis.
Tirsdag blev drengen dårlig med influenza-lignende symptomer, og da han samtidig klagede over nakkesmerter, slog forstander for Oure Efterskole Carsten Petersen alarm.
Han fortæller om episoden til TV 2:
- Vi sendte straks drengen til Odense Universitetshospital, da vi havde mistanke om, at han kunne være smittet med meningitis. Samtidig blev to andre drenge, der klagede over lignende symptomer også kørt til hospitalet, siger Carsten Petersen.
De to drenge blev hurtigt udskrevet, da ingen af dem udviste tegn på at være smittet af sygdommen. Men to dage senere ligger den 16-årige drenge stadig på Odense Universitetshospital.
- Han er med 99,9 procent sikkerhed smittet med meningitis. Det oplyser lægerne, men vi venter stadig på den endelige, medicinske afgørelse, fortæller Carsten Petersen.
I bedring
Torsdag formiddag har viceforstander på Oure Efterskole, Mette Romer Søborg, gode nyheder i forhold til den indlagte dreng på hospitalet. Hun siger til TV 2:
- Lægerne fortæller, at drengen heldigvis er i bedring, og at han formentlig vil komme sig.
- Vi har i dag sendt endnu en dreng til tjek på hospitalet for meningitis. Vi tager ingen chancer og sender alle vores elever, der klager over influenzalignende symptomer, til hospitalet.
Mette Romer Søborg oplyser, at der formentlig først mandag kommer endelig svar på, om den 16-årige dreng er ramt af meningitis.
Næsten 40 elever taget hjem
Viceforstanderen tager situationen meget alvorligt og forsikrer, at Oure gør alt for at hjælpe de bekymrede forældre.
- Vi har sat ekstra personale på i disse dage for at hjælpe vores elever bedst muligt, hvis de bekymrer sig. Vi har indkaldt ekstra pædagoger, og derudover har vi i øjeblikket sat to nattevagter på for at øge trygheden på skolen, siger Mette Romer Søborg.
På trods af de mange tiltag på Oure Efterskole er der flere børn og unge mennesker, der er taget hjem til deres forældre.
- Stemningen er god, men trykket i øjeblikket. Langt de fleste har valgt at blive her på Oure, men næsten 40 ud af vores i alt 600 elever på højskolen, gymnasiet og efterskolen er taget hjem til far og mor, oplyser viceforstanderen.
Følger embedslægens råd
Forstander og viceforstander på Oure Efterskole oplyser til TV 2, at skolen følger embedslægens råd og er i tæt kontakt med sundhedsmyndighederne om situationen på Oure.
Embedslægen anbefaler, at eleverne bliver på Oure, og derfor forløber undervisningen på skolen som normalt.
Carsten Petersen roser forældrene for at tage situationen pænt.
- Vi er i tæt kontakt med mange af de unge menneskers forældre. Der foregår en løbende dialog, da mange forældre med rette er bekymrede, men de tager situationen med ro, siger forstanderen.
- Vi har kun haft ét meningitis-tilfælde før på Oure, og det var tilbage i 90'erne, fortæller Carsten Petersen.
Meningitis er betændelse i hjernehinderne, der i værste tilfælde kan være dødelig.
Alle kan få meningitis, som kan ramme i løbet af meget kort tid. De væsentligste symptomer er hovedpine, nakkestivhed og feber. Man kan dog godt have meningitis uden alle tre symptomer, men mindst ét af disse vil næsten altid være tilstede. Hvis et barn eller en voksen har feber, skal man holde øje med symptomer, der kan give mistanke om meningitis. Har man mistanke, bør lægen kontaktes med det samme.