Vrimler med hunde i Nyborg: - Den er klodset på land

Newfoundlændere konkurrerer på stranden i Nyborg, hvor der i disse dage er landsudstilling.

I Nyborg er der landsudstilling for hunderacen newfoundlændere, og derfor vrimler det i disse dage med hunde på boldbanerne bag svømmehallen, men også på det gamle færgeleje, hvor hundenes evner i vand skal testes.

- Racen er lavet til at gå i vand. Det er en tidligere redningshund på fiskekuttere og lignende, så det er ideelt og en anderledes måde at træne sin hund på, siger hundeejer Stine Kappel, der deltager for første gang med sin 14 måneder gamle hund, Mo. 

Newfoundlændere er gode til at svømme, og ved konkurrencerne ved stranden i Nyborg dyster 19 hunde fra fem lande - Rusland, Norge, Finland, Holland og Danmark.

- Den er meget klodset at se på, når den er på land. Når den kommer i vand, er den faktisk rigtig elegant. Den har svømmehud mellem tæerne, så den kan rigtig skyde en fart. Den svømmer ikke typisk hundesvømning. Den laver nærmere noget, der minder om brystsvømning, forklarer Stine Kappel.

Til den første udstilling deltog 157 hunde fra 13 forskellige lande på land og vand i Nyborg. I weekenden udstilles i alt 170 hunde, og den bedste hund kåres søndag.

 

Oversigt

    Oversigt