Det er mørkt på terrassen i Ryslinge - lige bortset fra et par lommelygter, der peger på en hovedbund og en saks, der er godt i gang med at klippe.
Og nej, det er ikke en historie om en, der er ved at få klippet øret af. Tværtimod er det den spæde start på Nicolai Borgengaards barbersalon. Det var dengang, han som 16-årig øvede og øvede på vennerne for at lære at klippe og barbere.
Den første uge efter genåbningen var det bare skole fra kl. 8-15 og klip fra 16-23
- Da vi kom ind, tænkte vi: "Årh, det er fedt det her". Men så er det bare helt galt, fordi vi har stået i mørket med en lommelygte og klippet, griner han.
Men han begyndte at få tag på det, og flere og flere ville klippes.
Så han lavede en salon i forældrenes drivhus, og lige pludselig var der fyldt i både drivhus og have med kunder, der ville klippes.
Flere unge bliver iværksættere
Nicolai er ikke alene om at starte virksomhed tidligt - faktisk gør flere og flere som ham.
I starten af 2018 havde 3% af unge mellem 18 og 29 sat gang i iværksættereventyret. I 2019 var det 11% ifølge en undersøgelse foretaget af Norstat for Dansk Erhverv.
Det begejstrer Jasmina Pless, der er chefkonsulent for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv.
- Det er super godt at se, at flere unge mennesker har haft mod på at springe ud i iværksætterlivet med egen virksomhed, fortæller hun.
For nytidens iværksættere er jo fremtidens store virksomheder, fortæller hun.
- Det er dem, der skaber fremtidens jobs og betaler fremtidens skatter, og derfor er det også rigtig vigtigt, at unge har mod på at skabe virksomheder.
Man skal bare springe ud i det... Det eneste, man risikerer er, at man lærer noget.
Fra drivhus til salon
Da vinteren og coronanedlukningen kom, rykkede Nicolai Borgensgaard fra drivhuset og omdannede forældrenes værksted til de officielle rammer for @Borgensgaardcutz.
Her har han nu alle de ting, der skal til for at have en "rigtig" barbersalon; Stolen, grejet, kasseapparat og en stor skærm på væggen, der viser priserne. Og det kører.
- Det går rigtig godt nu! Den første uge efter genåbningen var det bare skole fra kl. 8-15 og klip fra 16-23, fortæller han.
Det er dog ikke pengene, der driver ham.
- Selvfølgelig er der den økonomiske del i det med, at det hele skal køre rundt, for at det giver mening for mig at gøre også, men jeg kan sagtens have den samme kunde i 1,5 time, fordi vi bare ender med at snakke.
Venner og visioner
For det bedste ved jobbet er ikke, at lønnen er højere end lommepengene.
- Grunden til, at jeg elsker mit job så meget, er friheden, og at jeg kan bruge hele dagen sammen med mine venner, pointerer han.
Men han har alligevel store planer. For drømmen er ikke bare en enkelt barbersalon. Tværtimod.
- Jeg vil rigtig gerne have en kæde - ikke kun frisørsaloner, men også tatovører. Og så vil jeg måske gerne starte et akademi, fortæller han.
Hvis man drømmer om iværksætteri, skal man bare gå i gang, hvis man spørger Jasmina Pless fra Dansk Erhverv.
- Man skal bare springe ud i det. Det kan kun gå galt, og det eneste, man risikerer er, at man lærer noget.
Og det er Nicolai helt enig i. Han er i hvert fald glad for, at han gjorde det.
- Hvis du fejler, så er det bare det. Og du lærer jo af dine fejl. Så hvis du vil starte, synes jeg bare, du skal gå for det.