Arbejdsnedlæggelse: Meget få tog resten af dagen - ingen togbusser sættes ind

Togdriften på Fyn var indstillet i godt to timer sidst på eftermiddagen onsdag, og resten af dagen kører der meget færre tog. Blandt andet holder Svendborgbanen stille.

Opdatering klokken 17.55
Resten af døgnet kører der markant færre regionaltog på Fyn og i Jylland, og der er længere rejsetid for tog i hele landet. <br><br> Der kører ikke Lyntog resten af døgnet. <br> Der kører ikke regionaltog på Vestfyn, Odense-Middelfart-Fredericia, resten af døgnet.<br> Der kører ikke tog på Svendborgbanen, Odense-Ringe-Svendborg, resten af døgnet. <br><br> InterCity-togene mellem København H og Esbjerg/Aarhus/Langå kører. <br><br> Der indsættes ikke Togbusser.

Togdrift henover Fyn var stoppet i to timer sidst på eftermiddagen, og resten af onsdagen kører der markant færre tog over Fyn. 

Først efter klokken 18 begyndte DSB så småt igen at køre tog i Jylland og på Fyn. På Fyn kører der resten af onsdagen ingen regionaltog på Vestfyn, ligesom Svendborgbanen ikke kører igen før torsdag morgen.

På tværs af landet kører der ingen Lyntog, men til gengæld kører InterCity-togene mellem København og Esbjerg/Aarhus/Langå.

Der bliver ikke indsat togbusser som erstatning for de aflyste afgange. Det oplyser DSB.

Aflysningerne og forsinkelserne kom efter flere overenskomststridige arbejdsnedlæggelser blandt lokomotivpersonalet tidligere onsdag.

Togrejsende, der er blevet mere end 30 minutter forsinket, kan få kompensation gennem DSB's rejsetidsgaranti

Føler sig dårligt behandlet

Baggrunden for striden er, at DSB har meldt sig ind i den private arbejdsgiverorganisation Dansk Industri (DI) og derfor har opsagt de statslige overenskomster.

De ansatte hos DSB skal derfor over på private overenskomster, og i den forbindelse har DSB opsagt en lang række lokalaftaler med de ansatte.

Ifølge kilder, som TV 2/Fyn har talt med, føler togpersonalet sig dårligt behandlet i forbindelse med fastlæggelsen af de nye arbejdsvilkår, herunder den arbejdstidsaftale som lokoførerne er stillet i udsigt.

Blandt andet vil de fremover senest få deres vagtplan seks dage før, den træder i kraft.

I en skriftlig udtalelse bekræfter lokomotivførerne i DSB's fjern- og regionaltog til TV 2, at de onsdag har afholdt fagligt møde.

- Vi er utilfredse med, at man fra DSB's ledelses side vil gennemføre et turvalg og et ferievalg, uden at der er indgået en aftale om dette mellem DSB og vores fagforbund Dansk Jernbaneforbund. Der er stadig mange uafklarede aspekter ved dette, og det er til stor frustration for os.

Hvem har ansvaret?

Ifølge DSB skyldes misæren flere overenskomststridige arbejdsnedlæggelser blandt lokomotivpersonalet.

På den anden side af konflikten fortæller Jernbaneforbundet, der er fagligt forbund for blandt andre togførere og lokomotivførere, at DSB har inddraget adgangskort og bedt lokomotivførere over hele landet forlade arbejdspladsen.

Det bekræfter kilder over for TV 2/Fyn.

Oversigt

    Oversigt