Formanden efterlyser nu værktøjer til at få sine medlemmer i job.
- Det er ærgerligt, at vi ikke kan komme i gang med renoveringsopgaver i kommunerne. Mange offentlige bygninger trænger til renovering, og vores medlemmer kunne få job og blive opkvalificerede til andre job, siger Søren Folkersen, der er formand for 3F Byggerarbejdernes Fagforening i Odense.
Anker og Curt bakker op
Debatten om anlægsloftet, der sætter en grænse for hvor mange aktiviteter kommunerne må sætte i gang, er for alvor blusset op, efter at det socialdemokratiske folketingsmedlem Rasmus Prehn i et indlæg i Politiken argumenterer for at justere loftet, så kommunerne kan få gang i byggeprojekter.
Den tanke bliver støttet af både Svendborgs og Odenses borgmester.
- Vi bliver bremset i vores udvikling, og kan få de mange ledige håndværkere i vores by i gang på grund af anlægsloftet. Hvis vi fik lidt friere rammer kunne vi sætte ledige i arbejde og hjælpe de lokale virksomheder, siger Anker Boye(S).
- Vi vil bedre være i stand til at sætte gang i beskæftigelsen i kommunerne, hvis vi ikke havde et anlægsloft. Vi ville kunne skrue op for tempoet til gavn for beskæftigelsen, siger borgmesteren i Svendborg, Curt Sørensen(S).
Uro i folketingsgruppen
Internt i den socialdemokratiske folketingsgruppe er det ikke kun Rasmus Prehn, der gerne vil have lettet på anlægsloftet. Fynskvalgte Jan Johansen bakker op bag ideen.
- Der ikke er nogen tvivl om, at regeringens kickstart ikke har været nok. Jeg ved godt, at nogen siger, at så kommer EU efter os. Men vi er et af de lande, der har det bedst økonomisk i EU, siger Jan Johansen til Politiken.
Regeringsledelsen afviser kategorisk at lette på kommunernes investeringer, da det er er krav fra EU at der er loft over de offentlige investeringer.
Anlægsloftet betyder, at kommunerne maksimalt må bruge 15,5 milliarder kroner på anlægsudgifter i 2013. En ramme, der er markant mindre end i 2012.