Det er blandt andre formanden for Dansk Industri Fyn, Clas Andersen, og formanden for Fynsk Erhverv, Jens Hempel-Hansen, der er afsendere på opfordringen til politikerne.
De skriver blandt andet: "Aldrig tidligere har der været en så oplagt mulighed og konkret åbning til at organisere sig på tværs af kommunegrænser - og for at sige det lige ud: Det kan kun gå for langsomt. Tallene taler for sig selv: Hvis Fyn havde det samme velstandsniveau som Trekantsområdet, ville hver erhvervsaktiv fynbo have ca. 20.000 kr. mere om året i erhvervsindkomst".
- Man tror jo selv, at man er verdensmestre i hver sin kommune, men vi tror på, at hvis vi puljer alle kræfter på Fyn, så bliver vi faktisk verdensmestre, siger Jens Hempel-Hansen til TV 2/FYN.
Kun halvdelen af kommunerne er med
Inden udgangen af juni skal politikerne i de ti fynske kommuner have taget endelig stilling til, om de vil være med til at lægge de lokale turist- og erhvervsorganisationer sammen til én stor under navnet "Udvikling Fyn". Udvikling Fyn skal styres centralt, men fortsat have lokale kontorer.
Svendborg, Nyborg, Assens, Faaborg-Midtfyn og Odense er positive, mens Middelfart, Nordfyn, Langeland og Ærø allerede har meddelt deres modvilje. Kerteminde har deltaget i det forberedende arbejde, men nu ser det ud til, at et politisk flertal vil stemme imod deltagelse.
Det er den manglende opbakning, der har fået erhvervslivet til at komme med opråbet lige før deadline.
- Vi vil gerne nå at overbevise de sidste politikere om, at hvis vi går sammen, kan vi bedre nå ud over rampen. Og det tror jeg også, at de kan se, hvis vi får forklaret os godt nok, siger Jens Hempel-Hansen.