På en nystartet Facebook-gruppe klandrer medlemmer dyrlæge Sisse Holm-Thomsen for at have "udført massakre", og opfordrer medlemmerne til at boykotte hendes dyrlægevirksomhed.
Sisse-Holm Thomsen forklarer, at den type job ikke er rare at udføre.
- Det havde vi det skidt med, både min kollega og jeg, for det er jo ikke det, vi er blevet uddannede til. Men det er noget, som desværre engang imellem er nødvendigt, siger Sisse-Holm Thomsen.
Beslutning truffet af kredsdyrlægen
Beslutningen om at dyrene skulle aflives blev truffet af kredsdyrlægen, fordi han vurderede at dyrene led nød. Derfor var det heller ikke rart at opleve hetzen på Facebook.
- Der blev jeg ked af det og sur over, at det var os, der fik skylden for, at vi skulle have vurderet dyrene til aflivning. Og da først der begyndte at komme navn på, og der blev opfordret til at boykotte mig, så blev man også stjernetosset, og syntes at det var uretfærdigt. For jeg har lavet et stykke arbejde, og selv om det ikke er et sjovt stykke arbejde, så har vi sørget for at dyrene blev lagt ned på en sober og pæn måde, siger Sisse Holm-Thomsen.
Hos lokalpolitiet i Faaborg-Midtfyn er de meget forargede over chikanen.
- Det er en dyrlæge, som lavet et stykke arbejde, som politiet har bedt hende om at hjælpe med. Så jeg synes det er helt urimeligt, at hun skal hænges ud på den måde, siger leder af lokalpolitiet, Jens Friis Christensen.
Chikane kan få konsekvenser
Sisse Holm-Thomsen frygter at sagen kan få konsekvenser for hendes praksis, og at andre dyrlæger i fremtiden vil sige nej til lignende jobs i fremtiden.
- Det kan have stor betydning, for det gør, at vi tænker to gange inden vi siger ja til sådan en opgave her, og vi måske vælger at sige nej, fordi det har så store konsekvenser for os. Og det er synd for dyrene, for går jo ud over de dyr der har behov for hjælp, siger Sisse Holm-Thomsen.
Også politiet frygter konsekvenserne, hvis dyrlægerne ikke længere vil hjælpe til med aflivninger.
- Det er en vigtig opgave, for når dyr lider og der er truffet beslutning om, at det ikke bliver bedre, så skal de aflives. Vi har brug for fagfolk til det, så det vil selvfølgelig give os et kæmpe problem, siger Jens Friis Christensen.