Man skal lytte til sin krops signaler og insistere på, at vagtlægen lytter til en. Sker det ikke, og smerterne varer ved, skal man ringe til 112.
Det siger formand for Hjerteforeningen, Henrik Steen Hansen, overlæge og speciallæge i kardiologi på Odense Universitets Hospital.
Natten til torsdag 27. marts døde Regina Holmegaard fra Glamsbjerg på Odense af en blodprop, efter hun en time forinden havde ringet til lægevagten med sine symptomer.
Den 36-årige Regina Holmegaard havde ondt. Smerter i brystet, summen i kroppen og problemer med at trække vejret, beretter Fyens.dk.
- Hvis man har længerevarende brystsmerter, eventuelt udstråling til armene, problemer med vejrtrækningen og i det hele taget fornemmer, at der er noget helt galt, skal man ringe til 112. Også selv om vagtlægen kort forinden har sagt, man nok bare havde en virus, siger Henrik Steen Hansen.
Sammen med sin kæreste ringede Regina Holmegaard til lægevagten i Region Syddanmark. Hun forklarede med den eksakte ordlyd, at hun har en trykken for brystet. Lægen spørger først, om hun er forkølet. Det er hun ikke, svarer hun og fortsætter med at fortælle om de andre symptomer, skriver Fyens.dk.
Lægen diagnosticerer det som en virus og råder hende til at tage smertestillende piller. Det gør hun, men en time efter finder kæresten Regina liggende livløs på badeværelsesgulvet. Død af en blodprop i hjertet.
- Det er min opfattelse, at vagtlægen helt klart har foretaget en forkert tolkning og vurdering af kvindens symptomer. Lægen burde have spurgt ind til symptomerne og karakteren af smerterne, siger han og fortsætter:
- Generelt har vi et velfungerende sundhedssystem, og som udgangspunkt skal man have tillid til sin læge. Men der vil være enkelte situationer, der ender tragisk, og der må man gå dybere ind i, hvad der er gået galt og hvorfor.
Regina Holmegaards kæreste har klaget til Patientombuddet over sagen, hvor den nu ligger til vurdering.