Et bredt flertal har indgået et nyt politiforlig, der sikrer blandt andet 450 nye betjente, 110 lokalbetjente og nye våben.
Derudover er 20 kommuner blevet udpeget til at få en nærpolitienhed - herunder Nyborg og Assens Kommune.
- Det er jo fantastisk, lyder reaktionen fra borgmesteren i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V).
- Jo mere muskel, der er i lokale stationer, jo bedre. Vi er et stort opland på Fyn, der har langt til en station, og der har været en stor efterspørgsel fra borgerne. Det kommer til at give mere tryghed.
Begejstring er lige så stor i Nyborg, hvor borgmester Kenneth Muhs (V) ser frem til at læse sig ned i aftalen.
- Det glæder jeg mig rigtig meget over, for det har vi virkelig arbejdet for, siger han.
- For borgerne er det vigtigt at have politiet tæt på, og at de ser det i bybilledet i højere grad, end det er tilfældet i dag. Det har også en forbyggende effekt.
Gør noget ved retsfølelsen
Politiet vil netop blive mere nærværende, siger justitsminister Nick Hækkerup (S).
- Vi har lavet en ny stor aftale for dansk politi som gælder for de næste tre år. Den indeholder en grundlæggende styrkelse af politiet og anklagemyndigheden. Vi får et mere nærværende politi, siger Nick Hækkerup.
Han bliver bakket op af det fynske folketingsmedlem Mai Mercado (K), der kalder det "en fantastisk aftale".
- Et mere synligt politi gør noget ved vores oplevelse af retsfølelsen. Det betyder noget for os, at vi kan få fat i politiet, når vi har behov for dem. Jeg er meget glad for aftalen, siger hun til TV 2 Fyn.
Tre fynske kommuner sendte brev
Det har indtil tirsdag ikke været klart, hvor de 20 nærpolitistationer skulle placeres. Blot at ti af dem skulle ligge i Vestdanmark.
Derfor lagde i alt tre fynske kommuner forud for forhandlingerne billet ind ved at sende et brev til Justitsministeriet.
Udover Assens og Nyborg var der tale om Middelfart Kommune. Her var argumentet blandt andet, at kommunen var stategisk godt placeret med let adgang til Vestfyn og Trekantområdet.
Nærpolitienhederne
Rejseholdet genopstår
Ifølge Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup betyder forliget også, at rejseholdet genopstår i et forsøg på at styrke opklaringen af mord i Danmark.
- Vi så med Emilie Meng-drabet, at der ikke er kommet en opklaring. Det er kritisk for retsbevidstheden, og det håber vi at rette op på, siger Peter Skaarup.
Udover de to fynske enheder kommer de resterende 18 til at ligge i Brønderslev, Vesthimmerland, Struer, Ikast-Brande, Odder, Billund, Hedensted, Tønder, Esbjerg, Sorø, Slagelse Odsherred, Greve, Gladsaxe, Ishøj, Gribskov, Fredensborg og Tårnby Kommune.