Sundhedsstyrelsen går ind i sag om syddansk vagtlæge

Sundhedsstyrelsen vil nu vurdere forløbet, hvor en fynsk kvinde døde få timer efter at have talt med vagtlæge.

- Tag et par panodiler, lød rådet til den 36-årige fynske kvinde, der i marts ringede til vagtlægen med trykken for brystet og voldsomt ubehag.

Få timer senere var hun død af en blodprop i hjertet, og derfor går Sundhedsstyrelsen nu ind i sagen på opfordring af Region Syddanmark.

Styrelsen skal vurdere, om sagen skal have konsekvenser for den pågældende læges virksomhed, oplyser regionen.

Det er Bo Libergren (V), som er formand for sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark, meget godt tilfreds med.

Han vil samtidig gerne have fremover have mulighed for at stille krav til lægerne i lægevagten.

- Sagen har vist, at der er brug for en ændring af overenskomsten med lægerne, så vi som region selvstændigt har mulighed for at stille kvalitetskrav til vagtlægerne.

- Det kan vi ikke i øjeblikket, siger Bo Libergren til Region Syddanmarks hjemmeside.

De efterladte til den 36-årige har klaget til patientombuddet, som skal vurdere, om der er sket lægelige fejl i sagen.

Det var natten til torsdag 27. marts, at Regina Holmegaard fra Glamsbjerg ringede til vagtlægen, fordi hun havde det dårligt.

Hun fortalte om sine symptomer, og lægen nåede frem til, at der måtte være tale om en virus. Derfor rådede han hende til at tage et par smertestillende piller.

Formanden for Hjerteforeningen, Henrik Steen Hansen, der er speciallæge i kardiologi på Odense Universitetshospital, har tidligere sagt til fyens.dk, at vagtlægen burde have spurgt mere ind til symptomerne og karakteren af smerterne.

Fyens Stiftstidende skriver tirsdag, at den samme vagtlæge tidligere har fået kritik for at overse symptomer på en blodprop.

Det skete i 2008, hvor en patient fik besked på at se tiden an, selv om vedkommende gradvist havde mistet følelsen i den ene side.

Oversigt

    Oversigt