Det er formanden for styregruppen bag nationalparkundersøgelsen Jørgen Otto Jørgensen, og næstformand Flemming Madsen der efter tre års forarbejde afleverer ansøgningen personligt til ministeren.
Også de tre borgmestre glæder sig til en afgørelse.
- Med ansøgningen tager de tre sydfynske kommuner selv ansvaret for at løse nogle af de udfordringer, vi står overfor på Sydfyn. Skal vi sikre vækst og arbejdspladser, skal vi turde tænke nyt. En nationalpark vil gavne vores natur, og samtidig være med til at skabe den vækst og udvikling, som vi har meget har brug for. Den vil være et skridt i den rigtige retning for Sydfyn, fastslår Svendborg-borgmester Curt Sørensen (S).
Flere eksempler fra vores nabolande viser, at en nationalpark kan gavne det lokale erhvervsliv. Nationalparkområderne bliver et "must-see" område for mange af de turister der besøger Danmark.
Også borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune Hans Jørgensen (S) er forventningsfuld.
- Vi ved godt selv, at vores natur er pragtfuld. Med en nationalpark får vi nu statens stempel på, at vi har noget særligt. Udover det værdifulde stempel, tilfører nationalparken også penge og kræfter til at styrke naturen, kulturarven og friluftslivet. På sigt bliver Sydfyn et bedre sted at bo og besøge som turist. Vi får alle nye muligheder til gavn for Sydfyn, siger Hans Jørgensen.
Formålet med en dansk nationalpark er at udvikle og bevare områdets natur og kulturarv.
Den skal også styrke befolkningens muligheder for at opleve naturen. Nationalparkens fjerde formål er at gavne det lokale erhvervsliv.
Finn Brunse (S), borgmester i Assens Kommune, kalder nationalparkarbejdet gennem de sidste tre år for en spædende proces, der har bragt mange holdninger frem både for og imod.
- Vi har lyttet til alle argumenter, og så truffet en beslutning, der nu samler dele af Sydfyn. Jeg ved, at mange mennesker står klar til at udnytte de nye muligheder. Når først nationalparken er etableret, er jeg sikker på, at alle kan se fordelene, og vil spille positivt med, siger Finn Brunse.