Tonni Hansen er ikke urørlig: Disse fem kæmper om borgmesterkæden

Borgmester Tonni Hansen (SF) skal ikke vide sig sikker på at blive genvalgt igen, for flere spidskandidater står klar, vurderer redaktør.

Der har været nok udfordringer at tage fat i for Langelands borgmester Tonni Hansen (SF), siden han i 2017 blev borgmester. 

Et stop af et udrejsecenter på øen og et underskud på 20 millioner er nogle af de opgaver, borgmesteren har skullet håndtere. Alligevel er Tonni Hansen stadig populær hos langelænderne.

281359-0277fe96.jpeg
281359-0277fe96.jpeg
sf_2
Socialistisk Folkeparti
Tonni Hansen
Født 25/4/1958 i Kædeby Has, Langeland

- Jeg vil mene, at der stadig er en større gruppe, som synes, at han er kompetent og politisk erfaren. Der er mange, der synes, det ville være godt at fortsætte med ham, siger Fyns Amts Avis lokalredaktør Catrine Madelaire.

Ved seneste valg i 2017 vandt Tonni Hansen borgmesterposten overraskende og overlegent, hvor han fik 2.189 personlige stemmer ud af i alt 10.687 mulige. Dengang vandt SF med 41,7 procent af stemmerne, og partiet fik 6 mandater ud af 15 mandater. 

- Ingen havde forudset, at han ville få så mange stemmer. Det overraskede rigtig mange, at SF bragede ind. Jeg tror ikke, han står lige så sikkert nu. Det er særligt på grund af den økonomiske situation, der sidder som en klods om benet på kommunalbestyrelsen, fortæller Catrine Madelaire.

Den økonomiske situation er en hæmsko for Langelands kommunalbestyrelse, fortæller Catrine Madelaire.
Den økonomiske situation er en hæmsko for Langelands kommunalbestyrelse, fortæller Catrine Madelaire.
Foto: Lasse Beck Frost

Delte meninger 

Derfor skal Tonni Hansen heller ikke føle sig stensikker på at blive genvalgt igen. Det er der flere årsager til, påpeger Catrine Madelaire.

- Flere er utilfredse med, at der ikke er sket nok på det grønne område og på transportområdet. Men det store spørgsmål er økonomien, hvor flere ikke synes, han har gjort det godt nok. 

Omvendt synes nogle langelændere, at Tonni Hansen og SF har gjort det godt i sagen om det nu droppet udrejsecenter. 

- SF spillede selvfølgelig en rolle i forhold til hele sagen om udrejsecenteret. Flere har nævnt, at hvis det ikke var for SF, så havde der været et udrejsecenter på Langeland. Men det er der også delte meninger om, siger Catrine Madelaire.

Det skabte store protester i foråret, da regeringen offentliggjorde planer om at placere et udrejsecenter på Langeland. Regeringen endte med at droppe planerne om et udrejsecenter.
Det skabte store protester i foråret, da regeringen offentliggjorde planer om at placere et udrejsecenter på Langeland. Regeringen endte med at droppe planerne om et udrejsecenter.
Foto: Alexander Aagaard

Kampklare kandidater 

Men borgmesteren skal se sig over skulderen under valgkampen, mener lokalredaktøren.

- Tonni Hansen er ikke urørlig. Der er nogle vælgere, som tænker, at det økonomiske i kommunen godt kan gøres bedre. Derfor står der også flere spidskandidater klar, som mener, at de kan gøre det bedre.

Det er særligt én borgmesterkandidat, som Catrine Madelaire mener, kan udfordre Tonni Hansen. 

- Jeg vil mene, at man helt klart skal holde øje med Peder Hansen fra Venstre. Partiet står generelt ret stærkt på Langeland, og kommunen står i en alvorlig økonomiske situation. Han kommer udefra, er erhvervsdrivende og et frisk pust. Men vi mangler, at se Peder Hansen under pres. Derfor bliver valgkampen vigtig, fordi vi ikke ved, hvad han kan, når han bliver udfordret.

280821-be97bf9d.jpeg
280821-be97bf9d.jpeg
V
Venstre
Peder Hansen
Født 21/10/1961

Om Tonni Hansen (SF) bliver genvalgt som borgmester, og om det lykkedes Venstre at stjæle nogle af stemmerne, bliver afgjort den 16. november.

Langeland Kommune

Oversigt

    Oversigt