Pengene er lige meget for 69-årig tømrermester: - De unge fortjener et diskotek i byen

Middelfarts unge må køre langt for at gå i byen. Men det mener snart 70-årige Peter Juul Hansen ikke, at byen kan være bekendt. Nu tager han selv affære.

Da Peter Juul Hansen kom til Middelfart, var der fuld gang i nattelivet. 

De voksne festede på Cadillac. De lidt yngre på Høloftet eller Tante Tilde og Blue Corner. Der var musik og koncerter på musikstedet Nygade 2, og festen kunne altid sluttes af på Rådhuspubben, som havde åbent hver dag og til langt ud på morgenen.

- Folk kom jo langt fra, helt fra Odense og Fredericia, fordi der var bare gang i den - nok også lidt mere, end byen berettiger, fortæller den 69-årige tømrermester.

Siden har der været flere diskoteker i byen. Buddy Holly, X-Club, Ghost. Folk havde nærmest en rute rundt i byen, fortæller Peter Juul Hansen, som selv har ejet flere steder i Middelfarts natteliv.

Kolibrien ligger stadig i Middelfart gågade. På Guldkronen kan man også købe øl. Men der er ikke nogen gå i byen-steder for unge.
Kolibrien ligger stadig i Middelfart gågade. På Guldkronen kan man også købe øl. Men der er ikke nogen gå i byen-steder for unge.
Foto: Ida Alstrup Klausen

Nattelivet slukkedes

Men lidt efter lidt gik det ned ad bakke. Stederne lukkede en efter en. Hvor Tante Tilde og Blue Corner lå, er der nu to frisører og en grøntforretning. Musikstedet Nygade 2 er byttet ud med kontorer og en butik.

- Restaurationsliv er der meget af, men der er ingen værtshuse tilbage. Der er nærmest kun Kolibrien. Alt det andet er mere eller mindre frokostrestauranter og caféer, siger Peter Juul Hansen.

I slutningen af 2022 måtte byens sidste diskotek, Ghost, dreje nøglen om. Siden har lokalerne stået tomme, og de unge i Middelfart har måttet søge andre steder hen, hvis de vil i byen.

- De unge mennesker tager jo til Kolding, Fredericia, Vejle og Odense, og forældrene kører dem og er godt trætte af det. Der mangler jo virkelig et gå i byen-sted, siger Peter Juul Hansen.

Her lå musikstedet Nygade 2. Der er nu kontorer og en butik.
Her lå musikstedet Nygade 2. Der er nu kontorer og en butik.
Foto: Ida Alstrup Klausen

- Det kan vi simpelthen ikke være bekendt

Som snart 70-årig havde han egentlig lagt nattelivet bag sig lang tid forinden. Men efter flere år, hvor han forgæves havde prøvet at forpagte Ghosts tidligere lokaler ud, tog han et valg. 

- Nu skal det være. Nu gør vi et eller andet. Giver et eller andet tilbage for alt det, som verden nu engang har været god ved mig.

For Peter Juul Hansen mener ikke, at det kan passe, at Middelfart ikke har nogle gå i byen-steder til de unge.

- Slet ingenting. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt, siger han.

- Man kan ikke bare sige, at man skal køre og pendle efter at gå på diskotek. Det er altså no go. Man skal have en god begyndelse og noget, man kan sidde som 50-60-70 år og tænke tilbage på, at nej, hvor havde man det hyggeligt, fortæller Peter Juul Hansen.

Peter Juul Hansen har valgt at lave et diskotek på Havnegade 13 i stedet for at lave ejendommen om til lejligheder, som han ellers havde tænkt.
Peter Juul Hansen har valgt at lave et diskotek på Havnegade 13 i stedet for at lave ejendommen om til lejligheder, som han ellers havde tænkt.
Foto: Ida Alstrup Klausen

70-årig diskoteksejer til foråret

Så til foråret vil den 70-årige tømrermester åbne et nyt diskotek i Ghosts gamle lokaler med ny tilbygning 53 kvadratmeter indeholdende toiletter, opvask og garderobe. 

Peter Juul Hansen regner med, at istandsættelse, indretning og den nye tilbygning kommer til at koste omkring 2,5 million kroner, og derefter er der driften. Men økonomien i diskoteket er ikke det afgørende for ham.

- Hvis vi bare kan få det til at køre rundt, så er jeg ovenud tilfreds. Men selv hvis det skulle give underskud, så dækker vi det. Det har vi gjort op med os selv, siger han.

Ved siden af sit tømrervirke har han gennem sit liv købt og solgt mange ejendomme i byen og har derfor råd til det. Nu er Peter Juul Hansen glad for, at hans held kan glæde andre - og give byens unge en mulighed for at gå i byen lige der, hvor de kommer fra.

- Efter det er kommet frem, og folk klapper en på skulderen, så bliver man sådan lidt, at man kan gøre en forskel. At man ikke bare samler penge sammen. Jeg håber, at nogle mennesker kan glæde sig over det, fortæller han.

Oversigt

    Oversigt