150 kilo hash beslaglagt på Nordfyn
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Fyns Politi gjorde et kæmpe fund, da de søndag gennemførte ransagninger på flere adresser på Nordfyn.
Fyns Politi ransagede søndag i samarbejde med SEØ, Særlig Efterforskning Øst, flere adresser på Nordfyn. Under ransagningerne fandt politiet omkring 150 kilo hash, en pistol og et haglgevær.
Der blev anholdt fire personer, tre mænd og en kvinde. De anholdte er i alderen 40-59 år, oplyser politiet. De ønsker dog ikke at oplyse, hvad de fire personer er anholdt og sigtet for.
De anholdte bliver mandag formiddag klokken 11 fremstillet i Grundlovsforhør. Der vil anmodet om dørlukning under retsmødet.
- Jeg kan bekræfte, at vi har foretaget et større beslag af hash og samtidig fundet to våben, men da vi stadig arbejder med efterforskningen, kan jeg ikke sige mere om sagen på nuværende tidspunkt, siger vicepolitiinspektør Jens Langdal fra Fyns Politi.
To narkohandlere mere dømt
Endnu to medlemmer af en narkoring på seks personer er blevet idømt fængselstraffe for omfattende handel med narkotika.
En 30-årig kvinde fra Aarup og hendes 30-årige kæreste er af retten i Odense idømt henholdsvis to år og tre måneders fængsel og tre år og tre måneders fængsel i en sag om omfattende besiddelse af og handel med kokain, amfetamin og hash, skriver Fyens Stiftstidende.
Kvinden fik nedsat sin straf med seks måneder, fordi hun aflagde fuld tilståelse og bidrog med oplysninger af betydning for efterforskningen mod andre personer i narkoringen.
Derimod fandt retten skærpende omstændigheder i sagen mod hendes 30-årige kæreste, fordi han benægtede dele af anklagen, på grund af mængden af stoffer, og at han tidligere er dømt for euforiserende stoffer.
Dermed er der faldet dom mod i alt seks personer, der blev anholdt ved en storstilet politiaktion i Odense og Aarup i september 2016 efter længere tids efterforskning.
Den længste straf på ni år gik til en 33-årig mand. En 32-årig mand fik seks års fængsel. En 61-årig kvinde blev idømt tre år, mens en 20-årig kvinde fik otte måneders fængsel.
Den 33-årige blev desuden dømt for våbenbesiddelse.
Fyns Politi afviser hash-kritik
Fyns Politi afviser den seneste tids påstande om, at salg og forbrug af hash blandt unge i Kerteminde Kommune er eksploderet, og at politiet ikke reagerer på borgernes henvendelser om det.
De seneste dage har flere byrådspolitikere sagt, at salg og forbrug af hash blandt unge er steget voldsomt især i Munkebo, men også i Langeskov og Kerteminde.
- Vi kan sidde inde i kulturhuset og lige uden for vinduerne sidder der unge mennesker og får en pibe hash, siger viceborgmester i Kerteminde Kommune Palle Hansborg Sørensen (S) og tilføjer:
- Når politiet siger, at de ikke kender til problemer, gør det mig chokeret, for der er store problemer. Vi har brug for, at politiet træder i karakter.
Men den kritik afviser chefpolitiinspektør ved Fyns Politi, Lars Bræmhøj:
- Jeg kan ikke genkende, at politiet ikke skulle deltage i at komme det her problem til livs, siger han.
Han oplyser, at politiet har registreret omkring 20 hændelser med hash i Kerteminde Kommune det seneste halve år, og det omfatter knallertkørsel i påvirket tilstand til fund af et par joints og konkrete anmeldelser om salg.
Nogle af hændelserne er politiets egne kontroller af køretøjer, boliger og personer.
- Det er altsammen noget, vi reagerer på, så jeg kan ikke genkende, at vi ikke deltager, siger Lars Bræmhøj.
Også politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen afviser kritikken. I et svar til TV 2/FYN på Twitter skriver hun, at antallet af hændelser i Kerteminde Kommune ikke afviger i forhold til andre kommuner.
- Der er store og små sager, men det er på ingen måde et usædvanligt billede, skriver hun.
Når viceborgmesteren kan opleve, at unge sidder og ryger hash uden for kulturhusets vinduer, mener Lars Bræmhøj, at det ikke kan undgås helt:
- Vi slår til mod mange hashhandler, men det er altid muligt at købe hash nogle steder. Problemet med unge, der sidder rundt omkring og ryger, er noget vi lige præcis skal løse gennem SSP-samarbejdet (Skole, Socialforvaltning og Politi, red.). Det ærgrer os, at når vi rent faktisk har et samarbejde, hvor vi mødes hver 14. dag, at det så ikke er blevet et tema, hvis der er et stigende problem.
Når borgere i Kerteminde oplever, at politiet ikke reagerer på henvendelser, skyldes det ifølge Lars Bræmhøj manglende kendskab til, hvordan politiet arbejder:
- Der er henvendelser, vi skal rykke ud til med det samme. Andre gange tager vi oplysninger som brikker i et puslespil og opbygger en sag, inden vi slår til, som vi for eksempel gjorde mod en gruppe hashbude, der affødte en række andre sager.
Lars Bræmhøj runder af med en opfordring både til Kerteminde Kommune og dens borgere:
- Det er vigtigt, at vi får så mange oplysninger som muligt. Jo flere informationer, vi har, jo bedre kan vi lave vores indsats. Vi tager det alvorligt, og vi deltager meget aktivt i det her.