Blandt nyhederne er blandt andet en pilleæske, der giver besked, når pillerne skal tages, og som kan sende sms'er til plejepersonalet. Eller en huskefon, der kan hjælpe med at styre dagens mange gøremål.
- Den kan hjælpe borgere med at huske dagens gøremål. Man kan indtale at man skal huske at tømme opvaskemaskine eller tage medicin, forklarer Anne Hansen, der er afdelingsleder i Kommunikation og Velfærdsteknologi i Region Syddanmark.
Torsdag blev alle de nyeste hjælpemidler til demente og handicappede vist frem hos Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi.
- Der kommer hele tiden så mange og nye produkter hver eneste dag, så kan gå ind og kompensere, hvis man har problemer med at huske og finde ud hvad man skal i løbet af dagen, siger Anne Hansen.
Markedet for de såkaldte kognitive hjælpemidler er i voldsom vækst, og det kan både hjælpe svage borgere, men også spare penge.
- Man kan også spare personale i kommunerne, fordi sygeplejerskerne behøver ikke at tjekke om man har husket at tage sine piller, siger Anne Hansen.
Antallet af demente er stigende, men selv teknologien giver nye muligheder er der stadig brug for varme hænder.
- Vi skal give rådgivning til beboerne og hjælp til brug. Hvis hjælpemidlerne ikke bliver brugt, og bare ligger i skuffen hjælper det hverken borgeren eller samfundet, siger afdelingslederen.
I Danmark lever knap 89.000 mennesker med en demenssygdom.