Hos Lene Gommesen, der er medejer af Syberg Kvæg, ville det være en rigtig dårlig nyhed, hvis årets dyrskue på Fyn ikke bliver til noget.
- Vi kvægholdere sammenligner det lidt med juleaften, og det blev også aflyst sidste år, og hvis man skal aflyse juleaften to år i træk, ville det være så ærgerligt, siger hun.
Ovre på den anden side af vejen ved Odense Zoo må man godt holde åbent nu, og der har de fire kvadratmeter per gæst. Det er bare det samme, vi håber på
Gommesen har en gård med Skotsk Højlandskvæg. Dyr, som ofte høster priser ved netop Det Fynske Dyrskue.
Og derfor venter man også med spænding på en udmelding.
Torben Poulsen, der er formand for Det Fynske Dyrskue, siger, at hvis de ikke har klare meldinger fra regeringen snart, må de aflyse.
Det er nemlig et stort apparat, der bliver sat i gang med hundredtusinde kroner til elektrikere, telte og toiletter, der skal rejses, og dyr, der skal være grundigt testet for sygdomme.
En regel er afgørende
Især en regel er afgørende for, om de mener, de kan åbne portene for folk og fæ.
- Ekspertgruppen har sagt, at man enten skal have fire kvadratmeter per gæst eller 10.000 gæster i alt, og vi vil jo gerne have 20- til 25.000 gæster i alt, siger Torben Poulsen.
Gruppen, han refererer til, er regeringens ekspertgruppe, som er kommet med et bud på, hvordan man forsvarligt kan afholde større arrangementer over sommeren.
Problemet er bare, at der på baggrund af de råd, der blev givet, ikke er truffet nogen beslutninger endnu.
Noget, der er ærgrer ved Det Fynske Dyrskue. Hvis de ikke ved noget snart, må de aflyse det hele, lyder det.
- Ovre på den anden side af vejen ved Odense Zoo må man godt holde åbent nu, og der har de fire kvadratmeter per gæst. Det er bare det samme, vi håber på her, siger formanden videre.
Han forklarer, at hvis det er den regel, man skal leve op til frem for de maks. 10.000 gæster, så kan årets dyrskue godt finde sted.