Hvornår går du til lægen?

SDU står i spidsen for landsdækkende undersøgelse, som skal belyse, hvilke former for ubehag og sympotmer der er mest udbredte hos danskerne, og hvordan de reagerer på dem.

Træthed, utilpashed, ondt i ryggen, blod i afføringen? Hvilke symptomer og fornemmelser fra kroppen opfattes som almindeligt ubehag, der går i sig selv igen - og hvilke medfører at man søger læge?

Det skal 100.000 danskere være med til at afdække i en stor, landsdækkende undersøgelse, som forskere fra Syddansk Universitet og Aarhus Universitet sætter i værk den 11. juni.

Den Danske Symptom Kohorte (DaSK), som undersøgelsen kaldes, skal derfor belyse, hvilke former for ubehag og symptomer, der er mest udbredte hos danskerne, og hvordan de reagerer på dem. Oplysningerne skal bruges til at få større viden om sammenhænge mellem sygdom, symptomer og lægebesøg.

Ved en lang række alvorlige sygdomme, f.eks. kræft, er det afgørende, at patienterne behandles så hurtigt som muligt, og derfor vil forskerne gerne undersøge, hvilke barrierer, der afholder folk fra at henvende sig til lægen.

Undersøgelsen udgår fra Forskningsenheden for Almen Praksis på SDU.

Oversigt

    Oversigt