Kendt spillested sat til salg - her er mindsteprisen

Konkursboet efter Kansas City har nu sat bygningerne, der tidligere rummede spillestedet og øvelokaleforeningen Kansas City til salg. Bygningen bliver solgt ved tilbudsgivning med mindstepris.

Hvis du har 17 millioner kroner kan du måske blive ejer af en erhvervsejendom på 7.436 kvadratmeter på Munkebjergvej i Odense. Men da salget foregår ved tilbudsgivning, kan prisen måske også blive højere.

- Vi har vurderet, at det er en rimelig pris, siger Henrik Therkelsen fra ejendomsmæglerkæden Restato, der udbyder ejendommen til salg.

Selvom Kansas City gik konkurs i oktober sidste år, så bliver lokalerne fortsat brugt af omkring 200 musikere. Kurator har nemlig ikke sat musikerne ud.

- Det er fint, at vi stadig kan øve her, men man kan godt mærke, at serviceniveauet ikke er så højt mere, og at bygningerne forfalder, siger musiker og tidligere daglig leder af Kansas City, Christian A. R. Øhlenschlæger.

- Men det er svært at finde andre øvelokaler i Odense, så derfor fortsætter vi med at spille her, siger han.

Kansas City blev etableret i 2005 under navnet Odense Rytme Center som et spillested i Odense med særligt fokus på nye unge bands på vej.
Kansas City blev etableret i 2005 under navnet Odense Rytme Center som et spillested i Odense med særligt fokus på nye unge bands på vej.
Foto: Tim Kyhn

Sælges med lejemål

Bygningen bliver solgt med de 50 lejemål, som musikerne fortsat har.

- Lejemålene hører med i en salgsaftale. Men der er jo også mange ledige kvadratmeter, da mange allerede har opsagt deres lejemål, fortæller ejendomsmægler Henrik Therkelsen fra Restato.

Udover de 200 musikere er dele af kælderen lejet ud til foreninger og virksomheder. Ifølge salgsopstillingen er der årlige lejeindtægter for omkring 1,6 millioner kroner.

Selvom kurator har sat en mindstepris på 17 millioner kroner, er det uvist, om bygningerne også kan sælges til den pris.

- Hvis det viser sig, at vi ikke får bud på eller over denne pris, så har vi en ny situation, som vi endnu ikke har taget stilling til, siger Henrik Therkelsen.

Fejlbehæftede medlemslister

Det økonomiske uføre for Kansas City begyndte i maj, da det kom frem, at spillestedet havde indberettet fejlbehæftede medlemslister, der angav, at hovedparten af medlemmerne var under 30 år, til Odense Kommune. Det betød, at spillestedet fik udbetalt 1,5 millioner kroner for meget i støtte.

I første omgang ydede et flertal i byrådet et ekstraordinært milliontilskud for at redde de mange amatørmusikeres øvelokaler. Men i oktober var pengene igen sluppet op, og politikerne afviste at yde flere penge. Det betød, at Kansas City blev erklæret konkurs.

Odense Kommune har kautioneret for 12-13 millioner kroner af den gæld, Kansas City har haft til de realkreditlån, der blev optaget ved overtagelse af kommunen.

- Som kommune har vi en interesse i, at ejendommen bliver solgt så dyrt som muligt, så vi ikke mister yderligere penge i forbindelse med afviklingen af Kansas City, siger by- og kulturrådmand, Søren Windell (K), der samtidig afviser, at Odense Kommune er interesseret i at købe ejendommen.

Et tab for Odense

For Christian A. R. Øhlenschlæger, der også er trommeslager i rockbandet Trefork, markerer salget afslutningen på en epoke.

- Det er trist, men også forventeligt, at bygningen sættes til salg. Jeg håber, at en køber vil lade os blive i en fastlagt fremtid, som vi kan forholde os til.

Han mener også, at den delvise nedlukning af musikmiljøet omkring Kansas City får konsekvenser for kulturrigdommen i Odense.

- Når band herfra rykker ud af byen eller stopper, så har det en konsekvens for Odenses kulturrigdom. For hvis man vil have den næste MØ eller Andreas Odbjerg, som politikerne ofte har sagt, kræver det, at der er rammer, hvor de kan blive det. Men nogle af de gode bud på det, de er i andre byer nu, siger han.

Det har ikke været muligt for TV 2 Fyn at få en kommentar fra kurator Flemming Hartvig Pedersen. 

Oversigt

    Oversigt