Behov for arabisk skole
- Der er brug for en skole, hvor børn og forældre kan føle sig trygge med deres muslimske kultur. Hvor de ikke behøver at forsvare sig, men kan have en god dialog med skolen, siger Ayoub Chahine.
Bygningerne på Brolandsvej i Agedrup er et tidligere flygtningecenter. De blev købt og istandsat, fordi der ikke længere var plads på den gamle skole i Hjallelse, som blev oprettet i 1998 af palæstinensiske flygtninge.
Kræver mere tid
I sidste måned blev Al-Salahiya Skolens nye lokaler i Agedrup indviet af borgmester Anker Boye.
- Jeg håber, at de ikke lukker sig om sig selv. Og så er det vigtigt, at de styrer skolen, så eleverne får undervisning svarende til undervisningen i den danske folkeskole, siger Anker Boye, borgmester i Odense.
Skolens 164 elever kommer fra otte forskellige nationaliteter i Mellemøsten og Afrika. Der undervises fra 0 til 6. klasse og i små klasser på ca 15 elever. De tosprogede børn kræver nemlig ofte mere tid og arbejde end etnisk danske børn, siger skolelederen, der også bruger meget tid forældresamarbejdet.
- Jeg bruger betydeligt mere tid på at løse problemer med forældre end almindelige danske skoleledere, siger Ayoub Chahine.
To timers arabisk
De fleste af elevernes forældre er flygtninge og deres familier er typisk spredt i mange lande så kommunikation med slægtninge foregår på arabisk. Der undervises i arabisk to timer om ugen på alle klassetrin.
- Børnene skal nok komme til at lære dansk. Men det også vigtigt at vi bevarer kontakten til det arabiske modersmål og den arabiske kultur, mener skoleleder Ayoub Chahine.