Op mod 40 katte fjernes fra "kommunal losseplads"

Kommunen lidt træt af de mange katte, og derfor har de bedt om at få klaret sagen, fortæller Kattens Værn.

Fyns Politi er tirsdag formiddag i gang med at assistere Kattens Værn, i forbindelse med at dyreorganisationen er ved at indfange og fjerne katte på en ejendom i det sydvestlige Odense.

Det bekræfter vagtchef ved Fyns Politi Kenneth Taanquist over for TV 2 Fyn.

Kattens Værn oplyser til TV 2 Fyn, at der er mellem 30 og 40 katte på Brændekildevej 49 i Bellinge, og de er i færd med at blive undersøgt i en lade for skader.

- I den konkrete sag har Odense Kommune en borger, der kun må have én kat, men nu har 30-40 katte. Det er ikke første gang, vi er der, men beboeren er ikke så glad for, at vi kommer og seneste blev han ret aggressiv, fortæller direktør i Kattens Værn Therese Servé Wilbert til TV 2 Fyn og uddyber:

- Nu er kommunen lidt træt af de mange katte, og derfor har de bedt om at få klaret sagen, og så har vores kattefanger fået assistance af Fyns Politi, siger hun og slår fast, at det er en usædvanlig situation, at politiet er nødt til at assistere ved katteindfangning.

Hjem for udsatte beboere

Fyens Stiftstidende har tidligere beskrevet, hvordan adressen er forvandlet til en losseplads af de udsatte beboere på matriklen. Tilbage i sommeren 2012 flyttede en række udsatte beboere ind på adressen. Boligerne, der består af fire pavilloner med et opholdsrum, køkken og bad, var ment som et led i en resocialiseringsproces for de udsatte borgere.

Artiklen fortsætter under billedet

Kattens Værn og Fyns Politi fjerner katte på Brændekilde vej i Bellinge
Kattens Værn og Fyns Politi fjerner katte på Brændekilde vej i Bellinge
Foto: Laura Grasson

I oktober kunne Fyens Stiftstidende berette, at en af beboerne gik med en drøm om at eje uendeligt mange katte, men nu har kommunen fået nok, beretter Therese Servé Wilbert. Hun fortæller, at indfangningen af kattene indtil videre er foregået uden den store dramatik, og at kattefangeren er ved at undersøge kattenes tilstand.

- Det, der normalt sker ved en indfangningssag, er, at vi tjekker kattene, og hvordan de er og har det. Er de vilde, tamme eller syge. Hvis de er velfungerende, kommer de på internat og får en ny familie, og hvis de kan godkendes af dyrlægen, så kan de adopteres. 

- Finder vi nogen, der er mærkede og chippet, så leverer vi dem tilbage til den retmæssige ejer. Men der er også den mulighed, at vi fanger nogen, der er så vilde eller syge, at de må aflives, uddyber Therese Servé Wilbert.

Kattens Værn indfanger katte med assistance fra Fyns Politi.
Kattens Værn indfanger katte med assistance fra Fyns Politi.
Foto: Laura Grasson

Ejer må beholde én kat

Ifølge direktøren for Kattens Værn kan der gå flere dage, før der tages endelig status til den enkelte kats videre færd. Det skyldes, at nogle katte kan virke vilde, hvæse og sprutte, inden de falder til ro.

Men i det her konkrete tilfælde er der også et andet aspekt, der spiller ind, som kan betyde, at mange af kattene må aflives, fortæller Therese Servé Wilbert.

- Når man har haft så store kattehold, som har gået for lud og kold vand, så er der mange, der ikke klarer skærene, fordi de ikke har fået mad nok. Det er de færreste, der kan holde så mange katte, som tilfældet er her. Det er heller ikke helt billigt. 

- Kattene kan også smitte hinanden med alle mulige sygdomme. Der er ofte en stor del af katte i så mange hold, der er syge og underernærede. Derfor er der en sandsynlighed for, at der er katte, der ikke klarer den.

Når alle katte er indfanget og undersøgt, så vil de blive taget med videre til Kattens Værns kommende internat i Ringe. Ejeren har lov at beholde en kat, og derfor vil han få en af dem tilbage, når den er blevet undersøgt og steriliseret, oplyser Kattens Værn.


Oversigt

    Oversigt