Masser af råvarer og tilberedt mad præsenteres for de madglade fynboer. Og som noget nyt i år kan man også stifte bekendtskab med kombinationen af dans og mad, når dansekompagniet sART slår dørene op til danseforestillingen "Spis, min gris", som ikke viger tilbage for at bruge
agurkecreme, foodfight eller kostumer af affald som elementer i forestillingen.
Et andet tiltag er "Fødevejen - eller vejen til føden", hvor børn, unge og deres forældre bliver guidet gennem 5 fødevarestationer, hvor de i samarbejde med dygtige madformidlere kommer i absolut nærkontakt med råvarer indenfor kategorierne skaldyr, grønt, mejeri, fisk og kød. Heriblandt at åbne østers, malke en ko eller lave deres egen kærnemælkssmoothie med jordbær.
Kulinarisk Sydfyn ser det som sin opgave at sætte fokus på den gode smag, bæredygtighed og lokal madkultur.
- Det handler om god madkultur. Derfor har vi fokus på at præsentere nogle produkter og nogle råvarer af ypperste kvalitet, der kan udfordre og supplere de valg, du som forbruger træffer i din hverdag, fortæller
projektleder Mikael Hansen.