Vil til bunds i sag om lægefusk: - Vi skal gøre det maksimale for at hjælpe borgere i klemme

Region Syddanmark skal hjælpe alle de borgere, som har fået falske oplysninger på deres sundhedsdata efter falsk behandling fra to fynske læger, mener formanden for Sundhedsudvalget.

To fynske læger har i årevis fusket med deres patienters sundhedsoplysninger og sendt fupregninger til regionen for mindst 1,1 million kroner.

Torsdag kunne TV 2 Fyn fortælle om Pia, som de to læger - Jette Aaen og Ole Bjørn Rasmussen - tvangsindlagde på en psykiatrisk afdeling tilbage i 2012 – men kun på papiret. For det var en tvangsindlæggelse, som var pure opspind fra lægernes side for at de kunne få betaling for behandlingen.

quote Det vil være et voldsomt arbejde, men jeg mener, det i hvert fald ikke skal være sådan, at man kan sige, at vi kunne have gjort mere, end vi gør

Poul Erik Svendsen

Nu vil kvinden gerne have fjernet den belastende og altså helt forkerte oplysning fra sine sundhedsdata. Men det er nemmere sagt end gjort.

Formand for Sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul Erik Svendsen (S), vil ikke kommentere på den konkrete sag, men han understreger, at regionen generelt skal gøre alt hvad der er muligt for at hjælpe patienter, der er kommet i en situation som denne.

- Det skal være sådan, at man kan sige, at regionen har gjort det maksimale for at hjælpe de borgere, der eventuelt er kommet i klemme ved, at der står noget et sted, som slet ikke har noget at gøre med deres virkelige situation.

- Vi kan i hvert fald ikke bare sige, at det skal patienter bare selv finde ud af, siger Poul Erik Svendsen.

Derfor nævner vi navne på læger

Læger skal godkende

Det viser sig nemlig, at det er ganske svært at få slettet forkerte sundhedsoplysninger på sundhed.dk. For at få ændret i oplysningerne skal regionen igennem de læger, der har indtastet oplysningerne, og i dette tilfælde vil det være svindellægerne Jette Aaen og Ole Bjørn Rasmussen.

De skal bekræfte, at oplysninger er forkerte, for at de kan fjernes, forklarer Region Syddanmark.

Alternativt skal alle sager gennemgås af regionen for at sammenholde de indberettede ydelser med det faktiske sygebillede, mener Poul Erik Svendsen. Ifølge TV 2 Fyns oplysninger havde de to læger langt over 1.000 patienter, så opgaven er ikke ligetil.

- Det vil være et voldsomt arbejde, men jeg mener, det i hvert fald ikke skal være sådan, at man kan sige, at vi kunne have gjort mere, end vi gør, siger udvalgsformanden.

Synes du, man skal rette henvendelse til hver enkelt patient i sådan en praksis her?

- Hvis det er det, der er nødvendigt, og der juridisk er mulighed for det, så synes jeg, at man skal det. I hvert fald for at fortælle dem, hvordan de kan få hjælp fra os, siger Poul Erik Svendsen.

I kvindens sundhedsdokumenter står der, at hun er blevet tvangsindlagt. Men det er aldrig sket.

Oversigt

    Oversigt