23. okt. 2017 kl. 18:51
Frank Cilius/Scanpix

Tysk storklub bekræfter: Henter to spillere i GOG

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del

De to GOG-spillere Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen skifter efter denne sæson til Flensburg-Handewitt.

Som TV 2 SPORT kunne skrive i sidste uge er de to GOG-spillere Magnus Jøndel og Gøran Søgaard Johannessen færdige i den sydfynske klub efter denne sæson.

Mandag skriver Flensburg-Handewitt på klubbens hjemmeside, at de har skrevet kontrakt med de to spillere.

Begge spillere får ifølge den tyske storklub en 3-årig kontrakt.

- Efter Mahé og Thomas Mogensen fortalte os, at de forlader os efter denne sæson, havde vi tid til at afsøge markedet. Magnus og Gøran passer perfekt ind, lyder det fra Flensburg-Handewitts direktør Dierk Schmäschke til klubbens hjemmeside.

Læs også: Kontrakt-klausuler smadrer ligaens førerhold efter sæsonen
Gå tilbage Del
17. okt. 2017 kl. 12:59

Kontrakt-klausuler smadrer ligaens førerhold efter sæsonen

Henning Bagger / Scanpix

Gøran Søgard Johannesen, Magnus Jøndal, Henrik Jakobsen og Mark Strandgaard er fire navne fra den startopstilling, som har spillet GOG op på en aktuel førsteplads i 888ligaen. Men snart er de væk.

For nok går det fantastisk i Gudme, hvor direktør Kasper Jørgensen de seneste år har stablet et ungt og aldeles slagkraftigt mandskab på benene. Men den succes har en pris. Europæiske storklubber har fået øje på klubbens spillere.

Derfor er holdet, der lige nu topper den danske liga, allerede ved at blive skilt fra hinanden. De kontrakter, der egentlig ikke udløber efter sæsonen, kan nemlig alligevel ikke holde de fire profiler på Sydfyn.

“- Det er jeg ærgerlig over, for vi har noget spillermateriale, som vi tror rigtig meget på. Og vi havde håbet at holde på det her hold et par år endnu.”

— Kasper Jørgensen, direktør, GOG.

- Det er jeg ærgerlig over, for vi har noget spillermateriale, som vi tror rigtig meget på. Og vi havde håbet at holde på det her hold et par år endnu, siger direktøren Jørgensen.

- Så det er jo ærgerligt at miste de spillere, men omvendt er vi heller ikke interesseret i at holde på dem, hvis de gerne vil videre.

Udenlandske storklubber lokker

Kasper Jørgensen har altså ingen interesse i at holde på spillere mod deres vilje. Naturligvis. Men om han så ville, kunne han heller ikke holde på dem. Profilerne har nemlig indskrevet klausuler i deres kontrakter, som gør, at de kan forlade GOG efter denne sæson.

- Det er noget, mine spillere gerne ville have ind i kontrakterne, og det gør jo tingene lidt mere kortsigtet, siger Kasper Jørgensen.

“Hvis jeg ikke havde accepteret dem (klausulerne, red.) , havde vi formentlig slet ikke haft de spillere på vores hold i dag.”

— Kasper Jørgensen, direktør, GOG.

- Jeg var dem selvfølgelig hellere foruden (klausulerne, red.), men det er jo en forhandling, og hvis jeg ikke havde accepteret dem, havde vi formentlig slet ikke haft de spillere på vores hold i dag.

Mark Strandgaard er ifølge TV 2 SPORTs oplysninger tæt på et skifte til Aalborg Håndbold, hvor han skal afløse Patrick Wiesmach, der sætter kurs mod Bundesligaen.

De tre nordmænd, Søgard, Jøndal og Jakobsen, forlader, som SportFyn tidligere har skrevet, alle den danske liga. Det bekræfter TV 2 SPORTs kilder. Og her er det lige præcis klausuler, som sikrer retten til et skifte til en udenlandsk klub, der bliver udnyttet.

Både Jøndal og Søgard tager til tyske Flensburg-Handewitt, mens Henrik Jakobsen fortsætter karrieren i franske Toulouse.

Nye profiler skal rekrutteres

Dermed skal GOG-direktøren efter eget udsagn ud og finde nye profiler til playmaker-, venstre fløj- og stregpositionen. Muligvis også på højre fløj. Og det er egentlig en irriterende opgave at skulle tale om det, nu hvor holdet præsterer fantastisk og fører den danske liga.

- Det er mega svært, og det er da irriterende, at vi skal tale om, at holdet er ved at falde fra hinanden til den kommende sæson, når nu vi fører ligaen nu og her. Kig nu på, hvad vi leverer lige nu, siger Kasper Jørgensen.

Han kan dog som direktør glæde sig over, at han og klubben sender et stærkt signal til kommende GOG-spillere, når klubbens profiler tager næste karriereskridt ud i det store Europa.

- For det første viser det jo, at vi har rekrutteret nogle rigtig gode spillere, og så viser det også, at GOG er et fremragende springbræt til at komme videre i karrieren.

Kan du mærke, at det hjælper dig, når du skal rekruttere deres afløsere?

- Ja, det kan jeg tydeligt mærke nu. De dygtige spillere, som har store ambitioner, de vil gerne være i GOG.

Kasper Jørgensen har altså allerede næste års puslespil fremme på skrivebordet, selvom denne sæson kun lige er begyndt.

Om GOG-direktøren kan lokke med Europa Cup, når han skal skrive kontrakter med nye spillere, kan blive afgjort allerede i aften, når hans hold spiller pokalkvartfinale mod Århus Håndbold.

Se med direkte fra Santander Cuppen på TV 2 SPORT allerede fra klokken 18:00, hvor Ribe-Esbjerg tager imod Tønder. Senere gælder det GOG mod Århus.

I GOG har man længe været klar over, at i hvert fald Gøran Søgaard Johannessen ville forlade dem efter denne sæson.

I sidste uge fortalte GOG’s direktør Kasper Jørgensen, at nordmanden havde været inde på hans kontor lige efter sommerferien og fortælle, at han forlod GOG til fordel for Flensburg.

- Vi er i fuld gang med at skaffe spillere. Vi har været gode til at finde de unge talenter frem, og det skal vi gøre igen, da vi gerne vil blive ved med at ligge i toppen, fortalte Kasper Jørgensen til TV 2 SPORT efter GOG's sejr i kvartfinalen i Santander Cup over Århus Håndbold.

Udover de to norske spillere, skulle Mark Strandgaard og Henrik Jakobsen ifølge TV 2 SPORTs oplysninger også være på vej væk fra den fynske klub.

26. nov. 2024 kl. 22:43
Opdateret: 28. nov. 2024 kl. 23:10
Peter Salomon

Seneste nyt fra dødsulykke: Redningsarbejdet fortsætter hele natten

LYT
Del

To personer er omkommet, flere er kommet alvorligt til skade, og en person er fortsat savnet i forbindelse med en sammenstyrtningsulykke på Flemløse Biogas i Glamsbjerg.

TV 2 Fyn følger udviklingen.

Har du oplysninger om ulykken, kan du skrive til redaktionen@tv2fyn.dk.

Alvorlig sammenstyrtningsulykke på biogasanlæg

Følg opdateringerne herunder

28. nov. 2024 kl. 19:20
Thomas Larsen-Bjerre

"Svært at sige" om håndværker kan være i live: - De pårørende fortjener at få deres kære hjem uanset

LYT
Del

Beredskabsstyrelsen arbejder i døgndrift på Flemløse Biogas, hvor man stadig leder efter en person, efter en arbejdsulykke tirsdag aften slog to håndværkere ihjel og sårede seks andre.

Lige nu har Beredskabsstyrelsen tre befalingsmænd og 12 værnepligtige til stede ved ulykkesstedet, og den bemandingsplan fortsætter i døgndrift indtil tidligst tirsdag. Medmindre altså redningsfolkene finder den forsvundne håndværker før.
Det fortæller Beredskabsstyrelsens vagtchef Michael Porsgaard.

Nu er det to døgn siden, ulykken skete. Hvor realistisk er det, at i finder ham i live?

- Det er svært at sige. Vi ved af erfaringer fra jordskælv i udlandet, at folk kan overleve flere døgn under sammenstyrtet materiel. Hvis han ligger i en luftlomme, så er der stadig håb for ham.

- Pårørende fortjener at få deres kære hjem uanset hvad

Da taget på siloen styrtede sammen, var det både fast og flydende beton, der ramlede mod bunden af den omtrent 20 meter høje tank. Håbet er, siger Michael Porsgaard, at håndværkeren ligger beskyttet under en betonblok.

Uanset hvor længe, der skal gå, før redningsfolkene kommer i kontakt med håndværkeren, så fortsætter arbejdet, fastslår vagtchefen.

- Vi kører på. På et eller andet tidspunkt er håbet ude, men vi bliver ved, for der er også nogle pårørende, der fortjener at få deres kære hjem uanset hvad.

Hvornår ved I, om håbet er ude? 

- Det er en læge, der skal vurdere det.

En svær operation

Tidligere torsdag blev en endnu større gravmaskine hejst ned i siloen, så arbejdet kan gå hurtigere.

Indimellem søger redningsfolkene også med kameraer.

- Vi har noget særligt søgeudstyr, som vi bruger til at forsøge at se ham. Derudover er hele området oplyst både inde og ude.

Så snart, føreren af gravmaskinen kommer i kontakt med håndværkeren, overgår arbejdet til håndkraft.

Der er hele tiden personale klar med førstehjælpsudstyr, fortæller Michael Porsgaard.

29. nov. 2024 kl. 5:00

Pas på i morgentrafikken: Her er dagens vejrudsigt

LYT
Del

I morgentimerne, når myldretiden sætter ind, vil der være svage vindforhold og frost mange steder, skriver TV 2.

Man skal derfor være opmærksom på, at selvom bilens eller husets termometer viser plusgrader, kan der sagtens være frost på jorden og vejbanerne.
Det betyder, at der fredag morgen er risiko for glatte veje.

Ellers venter der en fredag med roligt og tørt vejr. Fredag aften og natten til lørdag vil der igen være risiko for frostvejr.

28. nov. 2024 kl. 22:28

Der bliver kamp til stregen ved Helnæs - organisation vil kæmpe mod havvindmøller

LYT
Del

Efter mange års debat har Energistyrelsen givet tilladelse til at opføre 11 kæmpevindmøller i det sydlige Lillebælt.

Vindmøllerne bliver blandt verdens største med en højde på 256 meter, og de vil tydeligt kunne ses fra Helnæs.

Mens nogle jubler, gør andre sig klar til kamp mod kæmpevindmøller ud for den fynske kyst.

- Jeg tror nok, at vi skal få det stoppet, siger Søren Nielsen, som er formand for Miljøorganisationen Red Lillebælt.

Organisationen har i flere år modsat sig projektet, og nu hvor dommen er faldet, kommer den til at klage.

- Vi kan jo ikke sige andet, end at kampen går videre. Det (tilladelsen, red.) er et væsentligt skridt, men det er jo ikke slut, siger formanden.

Borgmester raser med

Det er Sønderborg Kommune, som står bag projektet, der blev sat i gang for 14 år siden..

Formålet er blandt andet at gøre Sønderborg Kommune CO2-neutral. Så glæden over det store projekt var stor i dag. I hvert fald på den jyske side.

Men i Assens forstår borgmesteren stadig ikke meningen med så store vindmøller i Lillebælt, og han er “bestemt ikke tilfreds”.

- Det betyder så et markant anderledes udtryk i et relativt følsomt naturområde og nogle vindmøller, der i øvrigt skal stå i det, der bliver en havnaturpark, og som grænser lige op til et Natura 2000-område, lyder det fra Søren Steen Andersen (V).

Når vindmøllerne står klar i 2029, skal de producere strøm til 148.000 husstande.

28. nov. 2024 kl. 21:21

Tre fynske kommuner har landets højeste skattetryk - se overblikket her

LYT
Del

Mediet NB Kommune har lavet en oversigt over næste års skattetryk i landets kommuner.

Tre af de fynske kan bryste sig af at ligge helt i top med landets højeste kommuneskat.

Så høj er skatten i din kommune næste år

  • Nyborg: 26,3

  • Svendborg: 26,3

  • Langeland: 26,3

  • Faaborg-Midtfyn: 26,1

  • Assens: 26,1

  • Kerteminde: 26,1

  • Ærø: 26,1

  • Nordfyns: 26

  • Middelfart: 25,8

  • Odense: 25,5

Sygehuse oplever kraftig tilstrømning af patienter efter mobilnedbrud

LYT
Del

Det nu overståede nedbrud hos TDC har skabt problemer for hospitalerne i Region Syddanmark.

Det skriver DR på baggrund af et interview med Kurt Espersen, der er koncerndirektør i regionen, ifølge Ritzau.

– Vi har haft en kraftig tilstrømning af patienter til vores akutmodtagelser flere steder i vores region, siger han og tilføjer, at "man har kunnet håndtere det".

– Der har måske været lidt længere ventetid, men der er sat ekstra foranstaltninger ind alle steder. Personalet er blevet tilbage, og der er kaldt ekstra personale ind andre steder.

28. nov. 2024 kl. 18:00

Flere dødsulykker på biogasanlæg: Er det et farligt sted at arbejde?

LYT
Del

I løbet af de seneste ti år er der sket flere dødsulykker på biogasanlæg i Danmark.

I denne uge er to mænd blevet dræbt i en ulykke på Flemløse Biogas. En person savnes fortsat efter ulykken.

Det er dog ikke den eneste dødsulykke på et dansk biogasanlæg.

Der er sket to separate dødsulykker på et biogasanlæg ved Smidstrup i Nordjylland.

I 2017 mistede en 56-årig mand livet i en arbejdsulykke på det nordjyske biogasanlæg. Ulykken skete i forbindelse med udgravninger til et byggeri ved anlægget.

I 2022 døde en 38-årig tagdækker på samme biogasanlæg. Han faldt seks meter ned fra et tag og landede på et betongulv.

Uheldig sammentræf

Fælles for ulykkerne er, at de er sket i forbindelse med byggeri, og det er altså ikke, fordi der er tale om et biogasanlæg.

- Det er et uheldigt sammentræf, at ulykkerne er sket på et biogasanlæg, men det har ikke noget med den tragiske sag at gøre, siger Jens Tilma, der ejer Tylco Biogas Service, og som har mange års erfaring med at arbejde på biogasanlæg.

Er det generelt farligt at arbejde på et biogasanlæg?

- Det vil jeg ikke sige, det er. Arbejdsprocedurer er godkendt efter de regler, der er. Eksemplerne her er sket i forbindelse med byggerier. Det er ikke driften for anlægget, der skal klantres for, at det er farligt, siger Jens Tilma. 

Kigger man endnu længere tilbage og mod udlandet, er der endnu mere fatale ulykker på biogasanlæg.

I 2005 døde tre personer, og der var to hårdt sårede efter et gasudslip på et biogasanlæg i Tyskland.

I Danmark er der omkring 150 biogasanlæg.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her