Arrangørerne bag løbet Royal Run i anledning af kronprinsens 50-års fødselsdag har offentliggjort ruterne i de byer, løbet finder sted - heriblandt Odense.
Deltagere i løbet Royal Run kan nu se, hvor løbet foregår i alle fem byer, der danner ramme om løbet efter at ruterne blev offentliggjort onsdag.
I Odense bliver løbet centreret i Kongens Have, hvor starten går i Jernbanegade ud for Odense Katedralskole.
Både distancen One Mile (1,609 kilometer) og 10-kilometeren går forbi Grand Hotel og gennem gågadeområdet.
10-kilometeren går videre gennem byens gamle bykerne.
Deltagerne i begge distancer kommer gennem gården på Odense Slot, forbi teatret og over målstregen i selve Kongens Have.
Flest træner til Royal Run på Fyn
Danskerne er for alvor gået i træning frem mod Kronprinsens Royal Run løb til maj. Fyn skiller sig ud med flest løbere og aktive klubber.
Det er de lokale løbeklubber, der selv arrangerer fortræningsforløbene op til Royal Run 21. maj. Uddannede løbeinstruktører står for træningen, der typisk foregår to-tre gange om ugen.
I hele landet er 56 løbeklubber i gang med træningen, og Fyn er suverænt den landsdel, hvor der er flest løbeklubber. I alt 18 løbeklubber på Fyn træner til Royal Run. Til sammenligning er der 17 i hele Storkøbenhavn.
- Det er fantastisk at opleve så stor en opbakning fra løbeklubberne på Fyn og øerne, de viser virkelig engagement og lyst til at byde nye løbere velkommen i klubberne, siger løbekonsulent hos Bevæg dig for livet og DGI Fyn, Julie Faurholt Pedersen.
Fejring af bevægelse
I alt har 47.000 danskere foreløbig meldt sig til at løbe en mil på 1,6 kilometer eller 10 kilometer i enten Aalborg, Aarhus, Esbjerg, København eller Odense. Kronprinsen løber 1,6 km i de fire provinsbyer og 10 kilometer i hovedstaden.
- Royal Run handler om fejring og festliggørelse i bevægelse og fællesskab med andre. Det er en oplagt mulighed for nye løbere også at kridte skoene sammen med andre og blive klar til begivenheden i maj, siger løbekonsulent hos Bevæg dig for livet og DGI Fyn, Julie Faurholt Pedersen.
Royal Run løbeklubber i landet
- Fyn og øerne: 18
- Storkøbenhavn: 17
- Østjylland: 9
- Sydvestjylland: 7
- Midt- og Vestsjælland: 2
- Nordjylland: 1
- Nordsjælland: 1
- Sønderjylland 1
Royal Run arrangeres af Danmarks Idrætsforbund (DIF), Dansk Atletik Forbund (DAF) og DGI i regi af Bevæg dig for livet og støttes af Nordea-Fonden og Trygfonden.
Følg løbeklubbernes træning til Royal Run
Følg opdateringerne herunder
Liveblog starter om:
Livebloggen er slut. Tak, fordi du fulgte med.
Spørg til selve livebloggen:
- Vi er stolte over, at arrangørerne af Royal Run i de fem byer har skabt så flotte ruter rundt i hver deres by. Der er både tænkt på, at løberne undervejs skal have en unik oplevelse i stemningsfyldte omgivelser, og samtidig udgør Royal Run et vindue til at vise byens vartegn og særpræg frem, skriver direktøren for Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen.
Royal Run er et landsdækkende løb i anledning af kronprinsens 50-års fødselsdag. Alle har mulighed for at løbe eller gå med i en af landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København. I alle fem byer kan man vælge at deltage i One mile (1,609 km) eller 10 kilometer-distancen.
Arrangører er DIF, DGI og Dansk Atletikforbund i regi af idrætsvisionen Bevæg dig for livet.
Lokale arrangører i Odense er kommunen og Odense Atletik og Odense Gymnastikforening.
Royal Run slår Eventyrløbets rekord
Det bliver Danmarks største 10-kilometer-løb, når Royal Run afholdes i København og Frederiksberg. Tilmeldingerne slår rekorden fra Eventyrløbet i Odense fra 1993.
For at fejre sin 50-års fødselsdag har kronprins Frederik inviteret alle med ud på en løbetur 21. maj næste år. Det bliver muligt at deltage i Aalborg, Aarhus, Odense, Esbjerg og København.
Målt på antal tilmeldinger har et rekordstort antal danskere takket ja til invitationen i København og Frederiksberg. På 16 dage har 10.125 tilmeldt sig løbet i hovedstaden. Det oplyser arrangørerne.
Aldrig før har så mange danskere deltaget i et 10-kilometer-løb. Hidtil har rekorden fra Eventyrløbet i Odense i 1993 været på 10.120 tilmeldte.
Løbene, der bliver kaldt Royal Run, har i alt fået 23.127 tilmeldinger. 7223 af dem har meldt sig til en distance på en mil - også kendt som 1,609 kilometer.
Da løbet blev præsenteret, lagde kronprinsens vægt på, at løbet skulle være muligt at deltage i for selv utrænede løbere.
- Royal Run skal være et løb, der henvender sig til de erfarne løbere, men i lige så høj grad til dem, der binder løbeskoene for første gang, og alle er velkommen uanset alder, sagde kronprinsen dengang.
Bag løbet står Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund støttet af Nordea-Fonden og TrygFonden.
Direktør i Dansk Atletik Forbund Jakob Larsen oplyser i en pressemeddelelse, at der trods rekorden stadig er plads til flere på løberuterne.
- Vi har planlagt rammerne og ruterne således, at der alle steder er plads til mange flere, siger han.
Det er ikke gratis at deltage i løbet. Tilmeldte skal slippe 250 kroner for at løbe 10 kilometer, mens ruten på en mil koster 75 kroner i tilmeldingsgebyr. Dertil kommer et administrationsgebyr.
For pengene får man en chip, der måler ens tid, væske og forplejning i målområdet samt en medalje.
En 68-årig kvindelig fodgænger er onsdag afgået ved døden, efter at hun blev kørt ned af en lastbil på en landevej uden for Svendborg.
Den 68-årige kvinde gik efter alt at dømme ud foran lastbilen.
Det oplyser vagtchef ved Fyns Politi Anders Furbo Therkelsen. Han fortæller, at politiet fik anmeldelsen om ulykken klokken 10.55.
Politiet spærrede vejen efter ulykken, mens undersøgelser pågik, og en bilinspektør blev tilkaldt for at afdække de nærmere omstændigheder.
Mere præcist var Nyborgvej øst for Svendborg spærret mellem Skovmøllevej og Holmdrup Huse, oplyser politiet.
Vejen blev åbnet igen omkring klokken 13.
Politiet afhører desuden vidner og den 63-årige lastbilchauffør.
- Der er nogle chokerede vidner, som skal afhøres, og bilinspektøren skal se på selve ulykken, siger vagtchefen.
Han oplyser, at undersøgelserne tyder på, at kvinden gik ud foran lastbilen.
- De foreløbige undersøgelser tyder på, at lastbilchaufføren er uden skyld, siger Anders Furbo Therkelsen.
De pårørende er underrettet.
Opdateret 13.46