Ærøfærge er fortsat på grund efter stormen
Artiklen er mere end 30 dage gammel
148 passagerer er stadig fanget på Ærøfærgen, efter at den søndag eftermiddag stødte på grund.
148 passagerer venter fortsat på at komme til Ærø, efter at M/F Ærøskøbing gik på grund mellem Svendborg og Ærø søndag klokken 16.15.
- Færgen sidder fast på en sandbanke i sejlrenden, og vi venter på at vandet stiger, så vi kan komme løs. Først fik vi at vide, at klokken 03 og så klokken 06 ville vi komme fri, men nu regner vi med omkring klokken 10, siger direktør Keld Møller fra Ærøfærgerne.
Husker du, da Ærøfærgen sejlede ind i Svendborgsundbroen?
Broen blev lukket for al trafik, og en venlig sejler fra Tåsinge sejlede frustrerede trafikanter over på den anden side i sin båd.
Svendborgsundbroen, der forbinder Svendborg med Tåsinge, fylder 50 år, og det fejres på Sydfyn hele weekenden.
Bjælkebroen er på sin 50-års-fødselsdag stadig en vigtig trafikåre i den sydfynske trafik, og det kunne blandt andet mærkes, da broen lukkede i oktober 2015. Det skete, fordi Ærøfærgen sejlede ind i broen.
- Så når vi ikke det, vi skulle, fortalte lastbilchauffør Klaus Andersen, der den oktoberdag skulle have været fra Tåsinge til Fredericia,
Ærøfærgen sejlede ind i et afviserværn ved broen på grund af det tågede vejr, og det fik myndighederne til at lukke broen i flere timer. Imens gik trafikken i stå ved broen, hvor frustrerede bilister ikke vidste, hvad de skulle gøre af sig selv.
Sejlede unge piger over på den anden side
Lidt hjælp var der dog at hente. Lauge Jørgensen fra Tåsinge startede sin båd og hjalp nogle af de fangede trafikanter over på den anden side.
- De var så lykkelige, og jeg fik en krammer af en af de unge piger, da vi kom over, fordi jeg skulle selvfølgelig ikke have noget for det. Det var belønning nok til mig, fortalte Lauge Jørgensen.
Broen var lukket i tre timer, inden den fik lov at åbne igen, da broen ikke havde taget skade efter kollisionen med Ærøfærgen.
Det var den dengang 26-årige prinsesse Margrethe, der indviede den 1225 meter lange bro den 18. november 1966. Åbningen betød, at Langeland blev landfast med Fyn.
- Der er ingen fare for passagererne, men nu begynder de at blive lidt utålmodige, fordi det er snart 16 timer, de har siddet fast. Og det er selvfølgelig irriterende at vente, siger han.
En af de strandede passagerer er jobcenterchef Jens Braarup. Han kalder det "en lang nat".
- Det har ikke været mange liggemuligheder, men kun nogle enkelte stole, som man har kunnet slappe af i. Så vi er alle sammen meget trætte, fortæller han til Fyens.dk.
Han er dog imponeret over børnene.
- Selv de helt små børn har bare tøffet rundt og været i godt humør, siger Jens Braarup.
Der er stadigvæk proviant på færgen, siger færgedirektør Keld Møller. Og passagererne har fået varme og smurte rundstykker til morgen.
- Og så skal de selvfølgelig ikke betale for denne her tur, ligesom de alle sammen får en fribillet, så de kan blive kompenseret med en anden tur, siger han.
Trods færgedirektørens håb om snart at have færgen i land, så er Søværnets Operative Kommando mere tilbageholdende med prognoserne.
- Vi vil helst ikke sige noget om tidsperspektivet, siger den vagthavende hos Søværnets Operative Kommando.
Når færgen er i havn skal skroget undersøges af dykkere, og er der ikke sket skader på færgen, forventer direktør Keld Møller, at man kan sejle igen 14.45.