- Tiden er ved at være til, at vi blander os politisk, og dermed også at Udenrigsministeren går ind i sagen, og siger til rederiet at de skal til at rubbe neglene, hvis de ikke skal have sanktioner fra Folketingets side, siger Enhedslistens folketingsmedlem Pernille Skipper.
- Jeg kan håbe på, at Udenrigsministeren vil gå meget aktivt ind i den her sag, lige som Villy Søvndal gjorde med den dansk-bahrainske fange, der sad fængslet i Bahrain. Jeg appellere til, at hele Folketinget står sammen og får skabt det politiske pres, der skal til for at få Søren og de andre ud, siger det konservative folketingsmedlem Mai Henriksen
Vi ville gerne have haft en kommentar fra udenrigsminister Villy Søvndal, men han har ikke ønsket at kommentere sagen.
Ingen kommentar fra rederi
Rederiet Shipcraft, der ejer M/V Leopard, har ikke reageret på vores henvendelser.
På Shipcrafts hjemmeside skriver de 6. januar 2012:
Trist årsdag for gidseltagning
Det er med både bedrøvelse og beklagelse, at vi nu må konstatere, at vores 6 kolleger har været i somaliske piraters vold i 365 dage. Ligesom alle andre dage i det forgangne år går vores tanker i dag til vores bortførte besætning og deres bekymrede familier.
I samarbejde med vores professionelle rådgivere har Shipcraft i hele dette lange år arbejdet ihærdigt og ufortrødent på at forhandle sig frem til en løsning med piraterne. Disse forhandlinger er blevet besværliggjort af, at vores besætning er blevet fjernet fra skibet og opholder sig i land - og ikke som normalt ombord på et skib.
Derudover er forhandlingerne hidtil desværre strandet på piraternes urealistiske krav til løsesum - krav, som Shipcraft desværre ikke er i stand til at honorere.
Vi arbejder fortsat ihærdigt på at finde en løsning, således at vi snarest muligt kan få vores besætning hjem.
Venlig hilsen
Claus Bech